Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până de Paști. Temperaturi maxime și precipitații în următoarele două săptămâni


Publicat

iepuras

Vremea va fi frumoasă și caldă în următoarele două săptămâni, potrivit prognozei anunțate de ANM pentru regiuni din țară. În Transilvania, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 20 de grade Celsius și posibile precipitații sunt anunțate doar în intervalul 17-18 aprilie, la munte.

În județul Alba, temperaturile maxime vor fi de 20-22 de grade Celsius în această săptămână (22 de grade, în Duminica Floriilor ortodoxe – 12 aprilie). Apoi se mai răcorește și vor fi maxime de 17-18 grade Celsius, de Paști.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi rece mai ales în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime de -5…-2 grade și maxime în creștere ușoară spre 15-16 grade. Ulterior vremea se va încălzi, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi peste mediile multianuale, respectiv, o medie regională a maximelor de 19-20 de grade și minime în general pozitive, la o medie de 2-4 grade. După această perioadă caldă, este prognozată o scădere a temperaturii, astfel media maximelor termice se va încadra între 14 și 16 grade, iar a celor minime va fi în jur de 2 grade.

Nu vor fi precipitații în prima săptămână de prognoză, probabilitatea ca acestea să-și facă apariția urmând să crească după data de 13 aprilie.

La munte, vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 10-11 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 1-2 grade. Cu mici variații de la o zi la alta, acest regim termic se va menține și în intervalul 11-13 aprilie. După această dată, se estimează trecerea spre valori termice ușor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de -1…0 grade.

Se estimează precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 13-18 aprilie.

sursă: meteoromania.ro, accuweather.comȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

A crescut la 238 numărul cazurilor noi în România, în ultimele 24 de ore. În total 19.907 de îmbolnăviri. Date oficiale, 4 iunie

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 19.907 în România, potrivit datelor transmise joi, 4 iunie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 238 cazuri noi, raportate în ultimele 24 de ore, număr în creștere față de ultimele zile.

”Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane”, atenționează Grupul de Comunicare Strategică.

Până miercuri erau raportate 19.669 cazuri (152 noi), iar 13.800 persoane erau declarate vindecate și externate.

Situația îmbolnăvirilor pe județe (sursa INSP – 4 iunie):

Județ/ nr. cazuri

Suceava: 3.552

Mun. București: 2.145

Neamț: 893

Botoșani: 796

Brașov: 794

Arad: 698

Mureș: 683

Vrancea: 642

Hunedoara: 635

Bihor: 632

Galați: 620

Iași: 600

Cluj: 575

Ilfov: 543

Bacău: 513

Sibiu: 509

Timiș: 508

Alba: 395 (403, potrivit DSP Alba)

Ialomița: 387

Bistrița-Năsăud: 356

Dâmbovița: 299

Constanța: 284

Argeș: 272

Dolj: 235

Covasna: 230

Giurgiu: 226

Buzău: 202

Vaslui: 164

Harghita: 160

Tulcea: 153

Gorj: 151

Teleorman: 146

Prahova: 117

Mehedinți: 115

Caraș-Severin: 112

Maramureș: 101

Călărași: 99

Sălaj: 98

Olt: 96

Satu Mare: 62

Brăila: 42

Vâlcea: 33

Grupul de Comunicare Strategică: ”Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 1299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Un singur caz nou de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. În total, 403 infectări, 287 vindecări

Publicat

laborator

Numărul total al infectărilor cu COVID-19 în județul Alba a ajuns, joi, la 403, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică. În ultimele 24 de ore, a fost înregistrat un singur caz nou.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Alba, miercuri, în județ au fost prelucrate 279 teste (164 la SJU și 115 la DSP). Numărul total de teste a ajuns la 20.310.

Până miercuri, erau raportate 402 cazuri (4 noi, 109 active), 272 persoane erau declarate vindecate și erau înregistrate 21 decese. Erau prelucrate 20.031 teste.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de vechituri din Alba Iulia se redeschide duminică. Condiții pentru clienți și vânzători, la talcioc

Publicat

Târgul de vechituri din Alba Iulia se redeschide duminică 7 iunie, după ce a fost închis aproximativ trei luni, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Redeschiderea târgului se va face în condiții speciale totuși. Mai exact, vânzătorii sunt obligați să păstreze distanțarea socială între tarabe sau locurile în care își expun marfa. 

Mai mult de atât, cei care vând vor fi obligați să poarte mască. Administratorii talciocului se vor asigura că vânzătorii iau măsura distanțării sociale, iar echipaje de la Poliția Locală vor supraveghea zona.

De asemenea este recomandat ca și clienții și vizitatorii târgului de vechituri să poarte măști de protecție.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Indicatoare care interzic accesul pe Autostrada A1, către Centrul de Întreținere Pianu, VANDALIZATE la o zi după amplasare

Publicat

Două semne de circulaţie care interzic accesul şoferilor pe bretelele de acces către Centrul de Întreţinere şi Coordonare (CIC) Pianu de pe Autostrada A1 şi, implicit, pe autostradă, au fost vandalizate și acoperite cu vopsea neagră, la o zi după instalarea acestora.

Semnalizarea rutieră a fost suplimentată la bretelele de acces către Centrul de Întreținere și Coordonare (CIC) Pianu de pe Autostrada A1, au anunțat miercuri reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara. Potrivit acestora, localnicii din zona Pianu foloseau bretelele pentru a intra/ieși în/din Autostrada A1, însă drumul nu a fost niciodată parte a unei intersecții pentru trafic de autostradă, ci a fost calificat drept drum de exploatare pentru CNAIR.

Astfel, după amplasarea indicatoarelor rutiere, pe aceste bretele au acces doar echipajele CNAIR și serviciile de urgență – Poliție, Salvare, Pompieri.

Potrivit reprezentanților DRDP Timișoara, reglementarea situației s-a făcut la solicitarea Consiliului Județean Alba și a Biroului de Poliţie Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva.

Citește și FOTO Atenție șoferi: Accesul INTERZIS pe bretelele de intrare/ieșire către Centrul de Întreținere Pianu, pe Autostrada A1

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate