Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până de Paști. Temperaturi maxime și precipitații în următoarele două săptămâni

iepuras

Publicat

Vremea va fi frumoasă și caldă în următoarele două săptămâni, potrivit prognozei anunțate de ANM pentru regiuni din țară. În Transilvania, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 20 de grade Celsius și posibile precipitații sunt anunțate doar în intervalul 17-18 aprilie, la munte.

În județul Alba, temperaturile maxime vor fi de 20-22 de grade Celsius în această săptămână (22 de grade, în Duminica Floriilor ortodoxe – 12 aprilie). Apoi se mai răcorește și vor fi maxime de 17-18 grade Celsius, de Paști.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi rece mai ales în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime de -5…-2 grade și maxime în creștere ușoară spre 15-16 grade. Ulterior vremea se va încălzi, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi peste mediile multianuale, respectiv, o medie regională a maximelor de 19-20 de grade și minime în general pozitive, la o medie de 2-4 grade. După această perioadă caldă, este prognozată o scădere a temperaturii, astfel media maximelor termice se va încadra între 14 și 16 grade, iar a celor minime va fi în jur de 2 grade.

Nu vor fi precipitații în prima săptămână de prognoză, probabilitatea ca acestea să-și facă apariția urmând să crească după data de 13 aprilie.

La munte, vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 10-11 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 1-2 grade. Cu mici variații de la o zi la alta, acest regim termic se va menține și în intervalul 11-13 aprilie. După această dată, se estimează trecerea spre valori termice ușor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de -1…0 grade.

Se estimează precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 13-18 aprilie.

sursă: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate