Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 1 MARTIE. Când scad temperaturile și perioadele cu ploi și ninsori

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza de vreme în regiuni din țară, în următoarele două săptămâni, până în 1 martie. În Transilvania, vor alterna perioade de câteva zile cu temperaturi de 11-12 grade Celsius cu cele sub 10 grade. Vor mai fi ploi și precipitații mixte la șes și ninsori la munte, după data de 19 februarie.

În Transilvania, în majoritatea zilelor din interval, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 8-12 grade, posibil mai ridicate în perioada 24-25 februarie. Excepție vor face zilele de 20, 21 și 22 februarie când media regională a temperaturilor diurne va fi de 5-9 grade.

La debutul perioadei de referință, minimele termice vor fi preponderent negative, în zonele depresionare putând coborî spre  -10 grade, iar în celelalte nopți se vor situa într-un ecart mediu de -4…2 grade.

Temporar, cu precădere în perioadele 19-20, 23-24 și 26-28 februarie, vor fi precipitații locale, în general slabe cantitativ, predominant ploi sau mixte. 

La munte, intervalul va debuta cu valori termice mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 4-9 grade și minime de  -4 până la 0 grade. Începând cu data de 19 februarie, răcirea vremii va determina un regim de temperaturi apropiat de cel normal, cu valori negative chiar și pe timpul zilei. Ulterior, după data de 23 februarie temperaturile vor crește din nou și vor depăși mediile multianuale ale perioadei. 

În perioada 19-20 februarie, precipitațiile, la început mixte, apoi predominant ninsori, se vor semnala pe arii mai extinse și local vor fi moderate cantitativ. Și în restul intervalului, vor fi zile în care probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax