Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 10 aprilie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Când va fi mai cald

Publicat

florii Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 28 martie – 10 aprilie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se mai încălzeşte, până la 22 de grade, în prima zi din aprilie. Apoi, temperaturile scad din nou.

În Transilvania, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, devenind caldă pentru această perioadă a anului, în zilele de 31 martie şi 1 aprilie, când vor fi maxime în medie între 19 şi 22 de grade. Pe 2 aprilie, temperaturile diurne vor scădea accentuat spre valori medii de 13 grade, urmând ca apoi regimul termic să fie apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori maxime curpinse, în medie, între 15 şi 17 grade.

Mediile temperaturilor minime nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi se vor situa între 1 şi 4 grade, iar valori uşor negative se vor înregistra doar în nopţile de 29 martie, precum şi pe 3 şi 4 aprilie.

În 28 şi 29 martie, se vor semnala ploi slabe pe arii restrânse, iar în prima decadă a lunii aprilie, ploile sunt posibile doar izolat, cu precădere dupa data de 4 aprilie.

La munte, în primele zile de prognoză, vremea se va încălzi treptat, de la valori medii diurne de 4 grade, până la 12-13 grade în data de 1 aprilie. Apoi regimul termic diurn va marca o scădere, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză nu va mai avea variaţii semnificative, urmând a se situa, în medie, între 6 şi 8 grade. Temperaturile minime nocturne vor fi cuprinse, pe tot parcursul intervalului de prognoza, între -4 si 3 grade, cu cele mai scăzute valori în primele nopţi şi, din nou, în jurul datei de 3 aprilie, şi cele mai ridicate în jurul datei de 1 aprilie.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ploi, va fi ridicată în ambele săptămâni de prognoză, însă cu precadere în intervalul 28 – 30 martie şi, din nou, după data de 4 aprilie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate