Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 10 februarie. Vreme caldă la începutul ultimei luni de iarnă

Publicat

primavara

Vremea va fi deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie, urmând să fie înregistrate temperaturi maxime de 12 grade Celsius, în Transilvania. Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 28 ianuarie – 10 februarie, în regiuni din ţară.

În Transilvania, regimul mediu al temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de cele climatologic normale în prima și ultima parte a perioadei de prognoză, respectiv între 28 ianuarie – 1 februarie și 6 – 10 februarie, când maximele diurne se vor situa, în medie, între 2 și 6 grade. În intervalul 2 – 5 februarie, un proces de încălzire va determina o vreme deosebit de caldă pentru debutul lunii februarie, astfel încât mediile maximelor termice se vor încadra între 8 și 12 grade, la scara întregii regiuni. Regimul termic nocturn va avea o evoluție asemănătoare, urmând a se înregistra minime situate, în general, între -6 și -1 grad, exceptând intervalul 3 – 5 februarie, când media regională a valorilor nocturne va fi mai ridicată și se va concretiza prin temperaturi situate între 0 și 2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, dar mai ales între 29 și 31 ianuarie.

În zonele montane, media temperaturilor maxime va deveni ușor pozitivă mai ales la începutul lunii februarie, când va fi de 2-4 grade. După 5 februarie, vremea se va răci treptat, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge valori diurne între -4 și -2 grade, în medie. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de -4 grade până pe 2 februarie, iar în următoarele două zile se va resimți o încălzire a vremii și temperatura va crește, astfel încât media se va apropia de 0 grade. După 5 februarie, la fel ca și în cazul evoluției temperaturilor diurne, se va resimți o scădere treptată a regimului termic ce se va concretiza prin valori minime, în medie, de -9 respectiv -8 grade.

Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ acestea vor fi în perioada 29 – 31 ianuarie, iar cu o probabilitate ridicată și după data de 4 februarie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax