Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 11 iunie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

teren agricol meteo nori alba iuliaAdministraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 29 mai – 11 iunie, în regiuni din ţară. În Transilvania, în primele trei zile de prognoză, media maximelor diurne va crește de la 23 de grade în prima zi, la 28 de grade în ziua de 31 mai, timp în care vremea va deveni deosebit de caldă.

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză, media maximelor diurne va crește de la 23 de grade în prima zi, la 28 de grade în ziua de 31 mai, timp în care vremea va deveni deosebit de caldă. Între 3 și 7 iunie media diurnă se va menține la 22 – 23 de grade, apoi va crește spre 25 de grade. Temperaturile nocturne vor crește de la medii de 6 – 7 grade la începutul primei săptămâni, până la medii de 12 – 13 grade în data de 1 iunie, apoi vor marca o scădere treptată până în diminețile de 3 și 4 iunie, la medii de 7 – 8 grade. În cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză, mediile nocturne se vor menține în jurul valorii de 10 grade.

Probablilitatea pentru averse va fi ridicată în fiecare zi, începând din noaptea de 31 mai, iar în ziua de 1 iunie și în intervalul 5 – 6 iunie acestea vor fi mai frecvente și mai intense.

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, chiar deosebit de caldă, până la finalul lunii mai. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni variațiile termice nu vor fi semnificative de la o zi la alta și de la o noapte la alta. În medie, vor fi maxime cuprinse între 14 și 18 grade și minime între 5 și 10 grade – în prima săpămână, iar în cea de-a doua maximele vor oscila în jurul a 16 grade și minimele se vor încadra între 5 și 8 grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice sunt de așteptat îndeosebi după-amiaza și la începutul nopților, cu o frecvență mai mare începând cu data de 1 iunie, iar cantități de apă mai însemnate se pot cumula în special în intervalele 1-3 iunie și 5-7 iunie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax