Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 12 februarie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturile încep să crească

Publicat

zapada, sureanu, poarta raiului, munte Vremea va intra într-un proces de încălzire în următoarele două săptămâni, cu valori diurne pozitive ce vor ajunge între 4 și 6 februarie, la temperaturi maxime de 8-9 grade  în Transilvania. Precipitațiile vor fi slabe cantitativ și cu probabilitate mai mare de apariție atât în primele zile din februarie, cât și în cursul săptămânii viitoare, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 30 ianuarie – 12 februarie 2017, publicată luni.

În Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme rece, cu medii termice diurne de zero grade Celsius și nocturne de la -12 la -10 grade Celsius. Începând cu 1 februarie, regimul termic va marca o creștere, astfel încât, între 4 și 6 februarie, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 8-9 grade și minime de aproximativ -2 grade, în medie.

În a doua săptămână a intervalului de prognoză, mediile temperaturii aerului nu vor avea variații importante, vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic și vor avea valori de 5-6 grade ziua și între -5 și -3 grade noaptea.

Precipitații slabe, trecătoare, se vor semnala izolat în jurul datei de 2 februarie, iar ulterior probabilitatea va fi în creștere în intervalul 6-10 februarie.

La munte, în primele două zile ale intervalului de prognoză, se vor înregistra valori diurne situate, în medie, în jurul a -4 grade și nocturne între -11 și -9 grade, dar în perioada 1-5 februarie vremea se va încălzi și se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 5-6 grade, respectiv ale celor minime de -2 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă.

Revenirea la normal a regimului termic va fi determinată de răcirea prognozată pentru 6 februarie, astfel încât, în intervalul 7-12 februarie, se vor înregistra medii termice comparabile cu cele climatologic normale, respectiv zero grade pe timpul zilei, și -6 grade noaptea, fără variații semnificative în cea această a doua săptămână a intervalului de prognoză. Precipitații slabe se vor semnala izolat în jurul datei de 2 februarie și, din nou, în intervalul 6-10 februarie.

Estimările publicate de Administrația Națională de Meteorologie sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax