Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 12 octombrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

ploaie toamna octombrieMeteorologii anunţă prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiunile din ţară. În intervalul 29 septembrie – 12 octombrie, în Transilvania şi la munte, temperaturile vor fi obişnuite pentru acest sezon, fiind posibil să apară precipitaţii în perioada 1-3 octombrie şi în jurul datei de 7 octombrie.

În Transilvania, regimul termic va marca o creştere la începutul intervalului de prognoză, spre valori medii de 21 de grade ziua şi 9 grade noaptea, dar ulterior, pînă pe 6 octombrie, temperaturile vor scădea cu 5-6 grade, în medie.

În ultimele zile ale perioadei se vor înregistra valori maxime de 18 grade şi minime de 5-6 grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii octombrie.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 1-3 octombrie şi, din nou, în jurul datei de 7 octombrie, când izolat se pot cumula cantităţi de apă mai importante. În rest, doar izolat sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.

La munte, regimul termic diurn va fi ridicat la începutul perioadei de prognoză, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de până la 16 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 6 grade. Pe 2 octombrie vremea se va răci, iar în intervalul 3-7 octombrie vor fi temperaturi cu 6-8 grade mai scăzute, respectiv maxime diurne de 8 grade şi minime nocturne de 0 grade, în medie. Ulterior însă, regimul termic va marca o uşoară creştere şi se vor atinge valori cu circa 4 grade mai ridicate, apropiate de mediile multianuale ale celei de a doua decade din octombrie.

Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 1-3 octombrie, când se pot înregistra şi cantităţi de apă mai importante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax