Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 13 noiembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

toamna padureAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) transmite prognoza de vreme, valabilă pentru intervalul 31 octombrie – 13 noiembrie, în regiuni din ţară. Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă, iar din 2-3 noiembrie, se mai încălzeşte. La  munte va ninge, dar vor fi şi precipitaţii mixte.

În Transilvania, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, pe parcursul primei săptămâni. În medie, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 6 și 11 grade și minime între -3 și 0 grade. Valorile mai ridicate se vor înregistra în 2-3 noiembrie când vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie.

În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, iar din punct de vedere termic vremea se va încălzi, astfel încât, majoritatea valorilor de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. Maximele se vor încadra între 8 și 12 grade, iar minimele între 0 și 4 grade.

La munte, valorile de temperatură din cursul nopților vor fi preponderent negative, exceptând perioada 7-9 noiembrie când vor atinge și depăși ușor 0 grade; cele din cursul zilelor se vor menține în jurul pragului de îngheț doar în diminețile de 1, 3 și 4 noiembrie, iar rest vor fi mai ridicate. Media valorilor maxime va fi de -1 şi 5 grade, în prima săptămână și 4-7 grade în cea de-a doua.

Vor fi precipitații în cea mai mare parte a timpului, pe arii mai extinse în intervalele 2-3 noiembrie și 7-13 noiembrie. Până în jurul datei de 5 noiembrie vor predomina ninsorile, în perioada 6-9 noiembrie vor fi mai ales ploi, apoi precipitații mixte.

sursa: meteoromania.ro

foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax