Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 14 iunie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime la începutul verii

Publicat

soare stralucitor Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă condiţiile de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiunile ţării. La începutul verii, se aşteaptă temperaturi maxime de până la 28 de grade Celsius în Transilvania, cu excepţii de vreme mai răcoroasă pe 4 iunie, dar şi în intervalul 9-13 iunie, când sunt aşteptate averse, izolat. În rest, vremea va fi frumoasă, iar minimele nu coboară sub 9 grade Celsius. La munte, sunt însă posibile ploi scurte în fiecare zi.

În Transilvania, până în data de 4 iunie, vremea se va încălzi treptat, iar mediile temperaturilor maxime vor ajunge la 28 de grade. Urmează o zi în care ele vor scădea usor, apoi procesul de încalzire se va relua, pâna marţi, 9 iunie, când media maximelor termice va ajunge la aproximativ 29 de grade. După această dată se va reveni treptat la medii de 26-27 de grade, ca la începutul intervalului.

Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeasi tendinţă, iar mediile vor oscila între 9 grade în prima zi şi 13 grade pe 5 iunie, dimineaţa.

În 4 iunie, dar si între 9 si 13 iunie, vor fi averse în general slabe cantitativ si pe arii restrânse.

În restul intervalului, pot apărea ploi de scurtă durată, cu totul izolat.

La munte, în primele patru zile de vară, temperaturile vor creşte uşor şi treptat, astfel că media maximelor va ajunge la 19 grade, iar cea a minimelor la 11 grade, apoi nu vor mai fi variaţii semnificative. Averse vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse pot să apară în jurul datei de 4 iunie si în a doua jumatate a celei de a doua săptămâni.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate