Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 14 mai. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii


Publicat

primavara

flori, lalele, primavaraAdministraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru primele două săptămâni din luna mai, în regiuni din ţară. În Transilvania, până în 5 mai, temperaturile vor fi de vară, iar ulterior, aversele vor fi mai frecvente. Se mai răcoreşte apoi până în 10 mai, însă pe la mijlocul lunii va fi din nou cald.

În Transilvania, până spre sfâșitul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi apreciabil, fiind de așteptat valori termice cu mult peste cele normale la început de lună mai, cu medii ale maximelor de 22-26 de grade și ale minimelor, de 6-10 grade.

În perioada 6 – 10 mai, temperaturile, în scădere, se vor situa în jurul celor climatologic specifice, cu valori diurne de 16-20 de grade și nocturne de 4-8 grade, mediat pe regiune.

Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

În intervalul 5 – 9 mai, aversele vor fi mai frecvente, izolat mai însemnate cantitativ. În celelalte zile, instabilitatea atmosferică se va manifesta pe spații restrânse, în orele după-amiezelor, prin ploi de scurtă durată.

La munte, încălzirea vremii va fi semnificativă în primele zile din luna mai, astfel că temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale în această perioadă din an; vor fi, în medie, maxime de 12 la 17 grade și minime de 2-7 grade.

Între 6 și 10 mai, vremea se va răcori, devenind în general apropiată de specificul climatologic al perioadei, cu valori diurne de 10 la 14 grade și nocturne de 0-5 grade, în medie. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o încălzire substanțială a vremii.

Ploi pe arii extinse și în cantități local însemnate vor fi cu o probabilitate mai mare în perioada 4 – 9 mai. În restul intervalului instabilitatea atmosferică se va manifesta după-amiaza prin ploi de scurtă durată, cu caracter local.

sursa: meteoromania.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Concurs pentru ocuparea unui post de inspector la Direcția de Asistență Socială. Condiții pentru candidați

Publicat

primaria aiud

Primăria Municipiului Aiud organizează la sediul instituției, din str. Cuza Vodă, nr. 1, concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a postului vacant, funcție publică de execuție de inspector, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Direcției de Asistență Socială a municipiului Aiud, Compartiment Beneficii Sociale și Autoritate Tutelară din subordinea Consiliului Local al municipiului Aiud.

Concursul este organizat în baza art. II din Legea nr.203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Durata timpului de muncă pentru funcția publică de execuție de inspector, clasa I, grad profesional debutant este de 8h/zi, respectiv 40h/săptămână, respectiv durată normală a timpului de muncă.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile de ocupare a unei funcții publice, prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Condiţiile de participare la concurs pentru postul de inspector, clasa I, grad profesional debutant:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.

Condiţiile de desfăşurare a concursului:

–  Proba scrisă: 14.06.2021, ora 11:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu;

– Interviul: se va susţine într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.

– Dosarele de înscriere la concurs se depun în perioada 10.05.2021 – 31.05.2021 (ora 16:00), la sediul Primăriei Municipiului Aiud.

Condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia, tematica, atribuțiile stabilite în fișa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul Primăriei Municipiului Aiud şi pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Relații suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Aiud, situată în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1, număr de telefon 0258 861 310, interior 1013/fax 0258 861280, e-mail: resurse@aiud.ro, persoana de contact: Morar Angela, consilier în cadrul Biroului Resurse Umane, Control Intern, precum și de pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rotary Alba Iulia a donat echipamente medicale în valoare de peste 40.000 de dolari, Centrului Maria Beatrice

Publicat

Rotary Alba Iulia a reușit, cu ajutorul colegilor din 12 cluburi din țară și din străinătate, să doneze Centrului ”Maria Beatrice” din Alba Iulia, echipamente de peste 40.000 de dolari.

Echipamentele vor ajuta și în același timp diversifica gama de tratamente de care pacienții centrului beneficiază.

Proiectul a fost demarat acum cinci ani, în urma unei vizite la centrul medical. Luni, 10 mai, peste 30 de membri Rotary au participat la evenimentul de predare a echipamentelor.

Ce echipamente au fost donate: 

Aparat de recuperare pentru genunchi

Aparat de recuperare pentru încheietura mâinii

Aparat de recuperare musculatură picioare

Masă de elongație coloană vertebrală Platinum

Placă oscilantă Galileo

Aparatură cameră senzorială

Care au fost partenerii din proiect

Parteneri internaționali

Rotary Club Tabor – Czech Republic

Rotary Club Hof-Bayerisches Vogtland – Germany

Rotary Club Troyes Comtes de Champagne – France

Rotary Club Rothenburg ob der Tauber – Germany

District 1880-Germany

Rotary Club Paris Concorde – France

Rotary Club Boca Raton – USA

Rotary Club Modi’in – Israel

Rotary Club Weiz – Austria

District 1910 – Austria

Parteneri din România

Rotary Club Deva Castrum

Rotary Club Hațeg

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia reia spectacolele cu public, după relaxarea restricțiilor. Cum vor fi organizate

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia și Consiliul Județean Alba anunță reluarea spectacolelor cu public, odată cu eliminarea restricțiilor prin hotărârea CJSU ce a intrat în vigoare din 9 mai.

”Având în vedere că avem permisiunea de a juca la capacitatea de 30%a sălii de spectacol, am decis ca în prima fază să jucăm la un public organizat. Astfel, primii spectatori care se vor bucura de spectacole în sala teatrului vor fi elevii Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, cărora le oferim un spectacol plin de aventură și învățătură: „Micii mușchetari”, de Lizica Mușatescu, regia Teodora Popa, scenografia Marian Sandu, muzica Levente Szöcs, distribuția: Viorica Boda, Irina Melnic, Mădălin Costea, Iulian Costea, Tudor Cristian Popa, Ramona Benchea Mincu și Teodora Popa, regia tehnică Elena Madaras, sunet Florin Andrea, lumini Ovidiu Tămășan și Călin Popa. Primele spectacolele vor fi susținute în zilele de miercuri, 12 mai și joi, 13 mai, de la orele 11:00”, transmit reprezentanții instituției.

De asemenea, ”Caravana cu păpuși” va ajunge săptămâna aceasta în localitățile județului în care incidența a scăzut simțitor.

Se va opri în localitățile Ighiu, Șard, Țelna și Ighiel, pentru a prezenta spectacolul „Turtița lăudăroasă”, regia, scenariu și muzica Adam Boboc, scenografie Ana Catrințașu, distribuția: Laura Boboc și Adam Boboc.

”Așteptăm cu nerăbdare întâlnirile cu micii noștri spectatori, întâlniri pline de emoție și de bucuria de a auzi din nou glasuri de copii și aplauze. Precizăm că toate spectacolele vor fi susținute cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, prevăzute de lege”, mai precizează sursele citate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Viorel Rașcovici, eliberat din funcția de subprefect de Alba. Proiectul de hotărâre, în ședința Guvernului de astăzi

Publicat

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de luni un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcția de subprefect de Alba a lui Viorel Rașcovici.

Reamintim că acesta și-a anunțat demisia încă de săptămâna trecută, invocând ”motive personale”.

Lucrurile s-au precipitat brusc după ce reprezentanții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca au admis într-un răspuns pentru Alba24 că studiile post-universitare pe care actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, spune că le-a urmat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ar putea să nu aibă la bază o diplomă de licență valabilă.

Vezi și UBB Cluj-Napoca, SUSPICIUNI legate de studiile post-universitare ale subprefectului de Alba: Vom proceda la măsuri legale

Reprezentanții universității spun că acest lucru a rezultat din ”verificările preliminare” și că au solicitat clarificări de la Ministerul Educației.

De asemenea, aceștia spun că vor ”proceda imediat la efectuarea demersurilor permise de lege”, după primirea răspunsului.

În CV-ul depus cu prilejul instalării ca sub-prefect, Viorel Rașcovici a scris că a urmat ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie (greșeala este preluată din CV – n.red.) și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate