Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 14 mai. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

primavara

flori, lalele, primavara Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru primele două săptămâni din luna mai, în regiuni din ţară. În Transilvania, până în 5 mai, temperaturile vor fi de vară, iar ulterior, aversele vor fi mai frecvente. Se mai răcoreşte apoi până în 10 mai, însă pe la mijlocul lunii va fi din nou cald.

În Transilvania, până spre sfâșitul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi apreciabil, fiind de așteptat valori termice cu mult peste cele normale la început de lună mai, cu medii ale maximelor de 22-26 de grade și ale minimelor, de 6-10 grade.

În perioada 6 – 10 mai, temperaturile, în scădere, se vor situa în jurul celor climatologic specifice, cu valori diurne de 16-20 de grade și nocturne de 4-8 grade, mediat pe regiune.

Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

În intervalul 5 – 9 mai, aversele vor fi mai frecvente, izolat mai însemnate cantitativ. În celelalte zile, instabilitatea atmosferică se va manifesta pe spații restrânse, în orele după-amiezelor, prin ploi de scurtă durată.

La munte, încălzirea vremii va fi semnificativă în primele zile din luna mai, astfel că temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale în această perioadă din an; vor fi, în medie, maxime de 12 la 17 grade și minime de 2-7 grade.

Între 6 și 10 mai, vremea se va răcori, devenind în general apropiată de specificul climatologic al perioadei, cu valori diurne de 10 la 14 grade și nocturne de 0-5 grade, în medie. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o încălzire substanțială a vremii.

Ploi pe arii extinse și în cantități local însemnate vor fi cu o probabilitate mai mare în perioada 4 – 9 mai. În restul intervalului instabilitatea atmosferică se va manifesta după-amiaza prin ploi de scurtă durată, cu caracter local.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax