Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 14 noiembrie. Maxime de peste 20 de grade. Prognoza în regiuni, pe 2 săptămâni

Publicat

Vremea se încălzește după 3 noiembrie, fiind anunțate temperaturi maxime de peste 20 de grade Celsius. Apoi, se răcește din nou.

Probabilitatea mai mare de ploi va fi după 10 noiembrie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat luni prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni în regiuni din țară.

TRANSILVANIA – prognoza meteo 1-14 noiembrie

În primele două zile ale intervalului, se vor înregistra maxime în jur de 13 grade și minime în medie de 0-2 grade.

Apoi vremea se va încălzi. În zilele de 4 și 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19-22 de grade și minime de 8-10 grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie.

La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12-13 grade și de 2-4 grade pentru minime.

Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime ușor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 14-15 grade.

Vor fi mai scăzute spre final, de 10-12 grade.

Mnimele nu vor avea variații semnificative și se vor menține, la o medie regională de 2-4 grade.

Trecător se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 10 noiembrie.

LA MUNTE – prognoza meteo 1-14 noiembrie

Valorile termice vor fi în creștere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14-15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4-6 grade.

Vremea se va răci pe 6 și 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni. Nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7-10 grade și ale minimelor de 1-3 grade.

Vor fi precipitații în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2 – 3 noiembrie și 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi ceva mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

MARAMUREŞ – prognoza meteo 1-14 noiembrie

În primele două zile ale intervalului, vor fi maxime în jur de 13 grade și minime în medie de 0-2 grade.

Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când sunt estimate maxime de 20-22 de grade și minime de 8-10 grade.

La finalul săptămânii se va răci: se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12-13 grade și minime de 4-6 grade.

Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, ușor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 15-16 grade, dar mai scăzute spre final spre 10-12 grade.

Minimele nu vor avea variații semnificative, la o medie regională de 3-5 grade.

În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată și după 10 noiembrie.

BANAT – prognoza meteo 1-14 noiembrie

Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 18-22 de grade și minime în jurul a 12 grade.

Ulterior, temperatura va scădea, astfel că până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, se va înregistra o medie a valorilor maxime cuprinsă între 14 și 17 grade și minime de 5-8 grade.

Temporar va ploua în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după 10 noiembrie.

CRIŞANA – prognoza meteo 1-14 noiembrie

La începutul intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14-16 grade, iar a celor minime de 3-5 grade.

Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime în jurul a 22 de grade și minime de 10-12 grade.

Scăderea de temperatură estimată pentru 5 și 6 noiembrie, va readuce regimul termic în limite normale pentru această dată, respectiv o medie a valorilor maxime de 13-14 grade și de 4 grade pentru minime.

Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, în general cuprinse între 12 și 16 grade și minime de 4-6 grade.

În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Sunt posibile ploi temporare și după 10 noiembrie.

MOLDOVA – prognoza meteo 1-14 noiembrie

În primele 2 zile ale intervalului, la nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în limite normale, respectiv o medie de 14 grade pentru maxime și de 4 grade pentru minime.

Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18-21 de grade și minime în general de 8-11 grade.

Ulterior temperatura va scădea, astfel că, până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 12-14 grade și de 4-6 grade pentru minime.

Regimul pluviometric se va menține deficitar și în prima jumătate a lunii noiembrie.

Trecător se vor semnala ploi slabe în zilele de 2, 5 și 6 noiembrie și după 10 noiembrie.

DOBROGEA – prognoza meteo 1-14 noiembrie

La nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în creștere până în 5 noiembrie, când media maximelor va atinge 18 grade, iar cea a minimelor 10-11 grade.

Vremea se va răci pe 6 și 7 noiembrie, apoi devenind apropiată de normalul termic astfel încât în cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 13-15 grade și de 7-9 grade pentru minime.

Regimul pluviometric se va menține deficitar și în prima jumătate a lunii noiembrie.

Trecător se vor semnala ploi slabe în intervalele 1-3 noiembrie și 11-14 noiembrie.

MUNTENIA – prognoza meteo 1-14 noiembrie

După două zile normale termic, între 3 și 5 noiembrie procesul de încălzire va determina creșterea mediiilor regionale a temperaturilor maxime de la 18 la 21 de grade și a minimelor de la 9 la 11 grade.

Între 5 și 7 noiembrie temperatura aerului va fi în scădere, iar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaurilor maxime va avea valori de 13-15 grade, iar cea a minimelor de 5-7 grade.

Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 6-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

OLTENIA – prognoza meteo 1-14 noiembrie

După două zile normale termic, vremea se va încălzi în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 17-20 de grade și minime de 9-11 grade.

Apoi temperatura aerului va scădea până pe 7 noiembrie, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13-15 grade, iar cea a minimelor de 5-7 grade.

Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 5-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului celor două săptămâni.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax