Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 14 octombrie. Temperaturi maxime şi precipitaţii. Prognoza METEO pe două săptămâni

Publicat

toamna copaci peisaj vremea

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, respectiv intervalul 1-14 octombrie. În Transilvania, maximele vor fi între 15 şi 21 de grade Celsius şi este posibil să plouă în jurul datei de 7 octombrie.

În Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic, cu valori maxime de 19-21 de grade și minime nocturne în creștere, de la 4 la 8 grade.

Apoi, între 4 și 10 octombrie, vor urma perioade cu alternanțe termice, iar temperaturile diurne se vor situa între 15 și 19 grade și cele nocturne vor fi cuprinse, în general, între 2 și 5 grade.

Începând cu 11 octombrie, regimul temperaturii aerului va fi constant și se va concretiza prin medii diurne de 17-19 grade și nocturne 3-4 grade, apropiate de normele perioadei.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 7 octombrie, iar în rest se va menține redusă.

La munte, în intervalul 1 – 7 octombrie regimul termic va avea o evoluție caracterizată prin oscilații ale valorilor de temperatură, atât diurne cât și nocturne. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 7 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 4 grade.

După 8 octombrie, valorile termice se vor menține relativ constante, în jurul unor medii de 10 grade ziua și 1-2 grade noaptea, caracterizând o vreme apropiată de normal pentru această perioadă.

Ploi slabe, locale, se vor semnala pe 7 – 8 octombrie, iar în rest probabilitatea pentru precipitații se va menține scăzută și doar pe 1 octombrie vor fi posibile ploi izolate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mario

    luni, 01.10.2018 at 18:02

    O sa fie prea frig…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax