Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 15 decembrie. Perioadele cu frig și ninsori. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

iarna, zapada

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza de vreme în regiuni din țară până în 15 decembrie. În Transilvania, vremea se încălzește din nou din acest weekend și sunt așteptate noi perioade de ninsori și ploi după 10 decembrie.

În Transilvania, intervalul va debuta cu o vreme rece, în special dimineața și noaptea, când minimele vor fi negative în toată regiunea și se vor situa într-un ecart mediu de -8 respectiv -3 grade. Valorile diurne vor fi în general de 0-4 grade.

Ulterior, încălzirea vremii va determina în perioada 7-10 decembrie înregistrarea unor temperaturi mediate regional de 4-8 grade ziua și de  -2 respectiv 1 grad noaptea. Până la sfârșitul intervalului de prognoză estimările indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic caracterizat de valori – mai ales cele maxime – peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie.    

La începutul intervalului vor fi predominant ninsori, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou în cea de-a doua săptămână.

La munte, la începutul intervalului va fi o vreme rece, cu valori medii de -6 respectiv -2 grade ziua și  -12…-8 grade noaptea. Între 6 și 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creștere, astfel că maximele se vor încadra între 2 și 6 grade, iar minimele între  -5 și -1 grad, în medie.    

Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi din nou în creștere începând cu 10 decembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax