Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 15 ianuarie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi şi precipitaţii

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, în perioada 2-15 ianuarie 2017. În Transilvania, va fi ger în perioada 6-7 ianuarie, apoi temperaturile cresc uşor. Însă va fi frig în primele două săptămâni din acest an. Sunt posibile ninsori în jurul datei de 4 ianuarie şi în intervalul 7-15 ianuarie.

În Transilvania, regimul termic diurn va avea o tendinţă generală de scădere în perioada 2-5 ianuarie, mai accentuată pe 6 şi 7 ianuarie, când vremea va deveni geroasă, cu temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de -10 grade.

Valorile nocturne vor creşte în perioada 2-5 ianuarie, dar vor scădea accentuat până în dimineaţa zilei de 7 ianuarie, când se vor înregistra medii termice de aproximativ – 22 de grade. Apoi temperaturile vor marca o creştere, dar pe întreg intervalul de prognoză, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioada.

În a doua săptămână a intervalului, se vor înregistra medii termice situate între -5 si -1 grad la valorile maxime diurne si între -14 si -8 grade, în general, la cele minime nocturne.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 4 ianuarie si, din nou, între 7 si 15 ianuarie.

La munte, exceptând prima zi a intervalului de prognoză, când se va înregistra o medie a temperaturilor diurne de aproximativ -1 grad, în restul intervalului regimul termic se va situa sub cel climatologic normal pentru această perioadă. Astfel, valorile maxime vor fi cuprinse între -8 si -4 grade, iar în zilele de 6 si 7 ianuarie vor scadea spre -18…-16 grade. Nopţile vor fi geroase, fiind caracterizate de minime termice cuprinse, în medie, între -14 si -8 grade, iar pe 6, 7 si 8 ianuarie temperaturile nocturne vor coborî până la valori medii situate între de -21 şi -16 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, va fi ridicată pe 4 şi 5 ianuarie şi, din nou, după data de 7 ianuarie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse şi trecător va ninge slab.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax