Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte, până în 15 noiembrie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Când se întorc ploile

Publicat

toamnaAdministraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 2-15 noiembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se menţine caldă pentru această perioadă, în următoarele zile, însă se va răci brusc, în weekend. Posibile ploi sunt aşteptate spre sfârşitul intervalului.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză se va înregistra o creştere a mediilor regionale ale temperaturilor maxime, de la 12 grade până spre 15 grade, caracterizând astfel o vreme caldă pentru prima decadă a lunii noimebrie.

Apoi, va surveni o răcire bruscă şi accentuată, cu aproximativ 7 grade, ceea ce va determina, la sfârşitul primei săptămâni, ca maximele termice mediate pe toată regiunea să fie mai coborâte decât normalul perioadei respective. Temperaturile nocturne vor marca o creştere uşoară şi treptată, cu trei grade peste pragul de îngheţ, pe tot parcursul primei săptămâni.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu se estimează variaţii semnificative ale regimului termic, astfel că pe un fond de scădere uşoară, se vor înregistra, în medie, maxime de 10-8 grade şi minime de +1 şi -1 grad.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe va fi în creştere în jurul datei de 7 noiembrie, dar mai ales în jurul datelor de 10 şi 14 noiembrie.

La munte, în primele 4 zile ale intervalului de prognoză, se vor înregistra, în medie, maxime ale valorilor termice diurne de 10-14 grade, ce vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată.

Începând din 6 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că la sfârşitul săptămânii mediile maximelor termice nu vor mai depăşi 6 grade, iar în jurul acestei valori se vor menţine până pe 15 noiembrie. Temperaturile nocturne vor avea o tendinţă de creştere în prima parte a intervalului, de la o medie de 0 grade spre 4 grade în jurul datei de 4 – 5 noiembrie, pentru ca mai apoi acestea să scadă uşor şi treptat, până la aproximativ -2 grade la mijlocul lunii noiembrie.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere după data de 7 noiembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax