Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 16 decembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

sureanu, iarna, zapada

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 3-16 decembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se răceşte iar, până în 7 decembrie. Spre sfârşitul intervalului de prognoză, vor fi din nou -10 grade Celsius pe timp de noapte. Probabilitatea mai mare de precipitaţii este în perioada 8-13 decembrie.

La Alba Iulia, de Sfântul Nicolae se anunţă vreme cu soare şi nori şi temperaturi maxime de 3 grade Celsius. Va ploua însă în weekend-ul 7-9 decembrie, iar la munte sunt aşteptate ninsori.

În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime va marca o scădere treptată în intervalul 4 – 7 decembrie, de la 6 la 2 grade, va crește ușor, spre 4 grade în data de 8 decembrie, urmând o scădere treptată și continuă până la valori de -2 grade spre finalul celei de a doua săptămâni. Regimul termic nocturn va crește accentuat, de la -8 grade la începutul intervalului, până la valori în jurul a 0 grade. În intervalul 6 – 9 decembrie vor fi variații între -4 și -2 grade, apoi se va răci semnificativ, culminând cu medii de -10 grade.

Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar cu probabilitatea să cuprindă arii mai extinse în perioada 8 – 13 decembrie.

La munte, în prima săptămână de prognoză, temperatura medie diurnă va avea variații. Astfel, în zilele de 3 și 4 decembrie se vor înregistra 3 grade, apoi temperatura va scădea până la -1 grad și se va menține constantă în intervalul 5 -7 decembrie, urmând ca pe 8 decembrie să se atingă o medie de 1 grad. Începând de pe 9 decembrie, temperatura maximă medie va marca o scădere treptată până la -7 grade, în zilele de 13 și 14 decembrie, apoi, până la sfârșitul intervalului, va crește până la -5 grade. Și temperatura minimă nocturnă va avea variații în prima săptămână, astfel că media va fi cuprinsă între -7 și -2 grade, însă după 9 decembrie nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să scadă spre -12…-10 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, însă cantități mai însemnate vor fi posibile în intervalul 8 – 12 decembrie.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax