Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 16 februarie. Când se opresc ploile și ninsorile. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 16 februarie, în regiuni din țară. După cele două zile de la începutul acestei săptămâni, cu temperaturi mai ridicate, urmează o perioadă de răcire a vremii. De săptămâna viitoare însă, temperaturile vor fi în creștere ușoară.

În ceea ce privește ploile și ninsorile, acestea se vor opri după data de 7 februarie. Săptămâna viitoare, vor mai fi câteva ploi doar la munte.

În Transilvania, în primele două zile, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 6-8 grade și a minimelor de 2-3 grade, apoi se va răci. Prin urmare, în perioada 5-9 februarie, regimul termic se va situa în jurul mediilor specifice, cu valori diurne cuprinse, în medie, între  -2 și 2 grade și minime în general între -12 și -6 grade.

În cea de a doua săptămână tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, astfel încât spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 7-9 grade, iar a celor minime până în jurul valorii de -2 grade.

Precipitații moderate și local însemnate cantitativ se vor semnala în perioada 3-5 februarie, iar în restul intervalului acestea vor fi slabe și vor apărea doar trecător și pe spații mici.

La munte, în primele două zile, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar a celor minime între -2 și 0 grade. Apoi, vremea se va răci semnificativ, astfel încât în perioada 5-9 februarie se vor înregistra, în medie, valori termice diurne cuprinse între -8 și  -4 grade și nocturne, în general, între -14 și -10 grade.

În cea de a doua săptămână tendința temperaturilor va fi de ușoară creștere, astfel încât spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 0-2 grade, iar a celor minime până în jurul valorii de -4 grade.

Precipitații moderate și local însemnate cantitativ se vor semnala între 3 și 6 februarie, iar în restul intervalului acestea vor fi slabe și pe arii mai restrânse.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax