Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 16 octombrie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturile scad și vin ploile

Publicat

ploaie

ploiEstimările meteo pentru perioada 3-16 octombrie vin cu vești nu tocmai bune. Umbrela și pardesiul vor fi de acum accesorii de nelipsit atunci când decidem să ieșim din casă.  Vremea se răcește semnificativ în săptămânile care urmează și vor urma ploi frecvente, în general moderate cantitativ. 

Transilvania

În prima săptămână, valorile termice vor marca o scădere semnificativă, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 11…15 grade şi ale minimelor de 3-7 grade şi chiar deosebit de rece în intervalul 5-6 octombrie, când temperaturile vor fi, în medie regională, de 8…10 grade la amiază şi 0-3 grade dimineaţă. În cea de-a doua săptămână se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, ce se va resimţi în special la valorile diurne ce vor creşte de la medii de 13-15 grade spre 18 grade în jurul datei de 15 octombrie, devenind apropiate de normele climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referinţă va aduce şi ploi frecvente, în general moderate cantitativ, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

La munte

Vremea se va răci brusc şi semnificativ, astfel că în intervalul 5-11 octombrie valorile termice vor deveni negative pe timpul nopţilor, iar ziua vor fi în medie de 2-6 grade. Apoi este estimată o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor, ce vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii octombrie, cele nocturne devenind, în medie, pozitive. Pe parcursul primei săptămâni, precipitaţiile vor fi pe spaţii extinse şi local în cantităţi mai importante. La început va ploua, dar începând din noaptea de 4 spre 5 octombrie ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările arată o probabilitate de precipitaţii mai redusă.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax