Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 17 mai. Când mai cresc temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

În Transilvania, intervalul va debuta cu vreme răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de 14-19 grade şi ale minimelor de 1-7 grade, iar ziua de 6 mai va fi chiar rece pentru prima decadă a lunii mai, cu 8-12 grade la orele amiezii. Din data de 8 mai, temperaturile vor fi în creştere semnificativă, până la un ecart mediu al maximelor de 21-26 de grade şi al minimelor de 6-11 grade – cu mult peste cel normal.

Vor fi unele variaţii termice de la  zi la alta în perioada 12-17 mai, însă estimările prognostice indică o probabilitate mare ca regimul termic să fie apropiat de cel obişnuit pentru mijlocul lunii mai.

În primele zile, va ploua pe spaţii extinse, local în cantităţi mai însemnate, apoi probabilitatea de ploaie va creşte din nou începând din 11 mai.

La munte, debutul perioadei de referinţă va fi caracterizat de o vreme în general mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă a anului (maxime termice de 4-8 grade şi minime de 0-3 grade, în medie), în special în jurul datei de 6 mai, când în medie valorile diurne vor fi de 1-4 grade, iar minimele negative. Încălzirea substanţială a vremii ce va urma după data de 8 mai va determina temperaturi peste mediile multianuale, cu maxime de 12-16 grade şi minime de 3-8 grade. Ulterior, deşi cu variaţii uşoare de la o zi la alta, temperaturile se vor menţine în general apropiate de cele normale la mijlocul lunii mai.

Până în data de 7 mai, precipitaţiile vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ; în data de 6 mai vor predomina ninsorile, iar în celelalte zile vor fi ploi şi precipitaţii mixte la altitudini mari. Probabilitatea de ploaie va fi din nou în creştere după data de 11 mai.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax