Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 17 mai. PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi când sunt posibile ploi

Publicat

primavara

liliac primavara Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă condiţiile de vreme pentru perioada 4-7 mai, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se încălzeşte în următoarele zile, cele mai mari temperaturi fiind înregistrate pe 6 mai, cu medie de 27 de grade. Ulterior, valorile vor oscila în jurul mediilor de 18-21 de grade. Va ploua în perioada 6-7 mai şi după 10 mai.

În Transilvania, la începutul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor fi în creştere treptată, cea mai caldă zi urmând a fi cea de miercuri, 6 mai, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 27 de grade, iar în noaptea de miercuri spre joi, minimele termice se vor situa, în general, în jurul a 12-13 grade.

Temperatura aerului va marca o scădere semnificativă pe data de 7 mai, spre valori normale pentru acestă perioada a anului, iar până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, vor fi mici oscilaţii în jurul unor medii de 18-21 de grade ale maximelor diurne şi de 6-8 grade pentru minimele nocturne.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în 6 şi 7 mai, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate şi, zilnic, după data de 10 mai.

La munte, debutul intervalului de prognoză va fi caracterizat de o creştere semnificativă a temperaturii, astfel încât, în 6 mai, media valorilor maxime va ajunge la 20 de grade, iar cea a minimelor la 9-10 grade.

În a doua jumătate a primei săptămâni regimul termic va marca o scădere, ceea ce va aduce temperaturile în limite normale climatologic, respectiv maxime de 13-14 grade şi minime de 4-5 grade.

Mai răcoare va fi în zilele de 11 şi 12 mai, când media maximelor va fi în jur de 10 grade, iar a celor minime de 2-3 grade.

În jurul datei de 7 mai şi după data de 10 mai probabilitatea de apariţie a ploilor, izolat importante cantitiativ va fi ridicată. În restul intervalului, ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax