Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 18 octombrie. Cât de mult scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Valorile termice vor oscila în următoarele două săptămâni, cele mai importante scăderi de temperatură, de până la 10 – 11 grade Celsius, se vor înregistra până pe data de 9 octombrie, în majoritatea regiunilor, în timp ce ploile însemnate cantitativ sunt aşteptate în cea mai mare parte a perioadei, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 5 – 18 octombrie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, până în data de 9 octombrie, maximele termice vor fi în scădere, de la medii de 26 – 28 de grade, spre 17 grade. Ulterior, în intervalul 9 – 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 22 – 23 de grade.

În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere de la medii de 13 – 14 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 8 grade, apoi vor scădea uşor şi treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 6 grade.

Vor fi ploi în intervalul 5 – 8 octombrie, pe arii restrânse însemnate cantitativ. După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

La munte, temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 19 grade, spre 9 – 10 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media va ajunge la 15 grade.

În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 11 grade la începutul intervalului, spre două grade Celsius, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 4 grade.

Va ploua în intervalul 5 – 8 octombrie, iar pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate. După data de 13 octombrie va creşte, din nou, probabilitatea de apariţie a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

surse: agerpres.ro. meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax