Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 19 aprilie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime de 17 grade Celsius, de Paşti

primavara

Publicat

primavara Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 19 aprilie, în regiunile ţării. În Transilvania, se încălzeşte până la temperaturi maxime de 17 grade, de Paşti, însă va fi foarte frig noaptea şi dimineaţa. Ploi, lapoviţe şi ninsori vor mai fi doar în primele zile din această săptămână. La munte, va fi mai cald după 12 aprilie.

În Transilvania, pe parcursul primei saptamâni, se va trece, treptat, de la un regimul termic diurn cu mult sub cel obişnuit, la unul apropiat de cel normal. Astfel, media regională a maximelor termice va creşte de la 5 grade, pe 6 aprilie, la 16 sau 17 grade pe 11 şi 12 aprilie. Însă media minimelor termice va fi permanent sub pragul îngheţului. Între 13 şi 19 aprilie, temperaturile maxime vor creşte uşor, mediile fiind de 17-19 grade, dar cele minime vor fi semnificativ mai mari decât în prima săptămână, pâna la 3-4 grade, în medie.

Pe 6 şi 7 aprilie vor fi ploi, iar local lapoviţe şi ninsori. Izolat precipitaţiile vor fi însemnate cantitativ. În unele zile din cea de-a doua săptămână, va ploua slab şi pe arii restrânse.

La munte, în primele trei zile, valorile termice diurne medii se vor situa în jurul pragului de îngheţ şi vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit. Începând cu 9 aprilie, procesul de încalzire va determina trecerea la valori medii normale ale temperaturilor maxime, circa 8 grade pe 11 şi 12 aprilie şi 9-10 grade, ulterior.

De-a lungul primei săptămâni, temperaturile minime vor fi permanent negative, în medie, între -8 şi -2 grade, iar apoi vor marca o creştere, depăşind cu puţin 0 grade.

Va ninge în intervalul 6 – 9 aprilie, local însemnat cantitativ şi se va depune stat nou de zăpadă. Precipitaţii predominant sub formă de ploaie slabă şi pe arii restrânse vor fi posibile în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate