Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 2 octombrie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Când se mai încălzeşte

Publicat

ploaie albaAdministraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme până în 2 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, va fi mai frig decât de obicei în această perioadă, cu maxime de 16-18 grade. Se mai încălzeşte, până la 20 de grade, în a două săptămână.

În Transilvania, valorile termice se vor situa sub cele ce ar fi specifice perioadei în prima săptămână, cu medii ale maximelor de 16-18 grade şi ale minimelor de 6-7 grade. În cea de-a doua săptămână, odată cu creșterea ușoară și treptată a temperaturii, regimul termic se va apropia de cel normal pentru sfârșitul lunii septembrie și început de octombrie, iar mediat pe regiune, acesta se va concretiza în maxime de 18-20 de grade și minime de 7-9 grade.

Vor fi ploi în primele 2 zile, mai frecvente și pe arii extinse marți, 20 septembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ, apoi ploile vor fi pe arii restrânse, în general slabe, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în zilele de 26 și 27 septembrie.

La munte, regimul termic va fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, apoi va crește ușor și treptat. Scăderea, la valorile diurne, va fi de la o medie de 13 grade, în prima zi, până la 5-6 grade în data de 22 septembrie, apoi media maximelor va fi de 6-12 grade. La valorile din cursul nopților, scăderea va fi de la o medie de 9 grade la începutul intervalului, până la 0, respective -1 grad către finalul primei săptămâni, iar creșterea va însemna un regim termic, mediat la scara întregii regiuni, de la 0…-1 grad la începutul perioadei de prognoză, spre 4 grade la sfârșitul acesteia.

Va ploua în perioada 19-21 septembrie, când cantitățile de apă vor fi însemnate, iar la altitudini mai mari, trecător, precipitațiile vor fi și sub forma de lapoviță și ninsoare. Probabilitatea de apariție a altor ploi, însă nu pe arii foarte extinse, va fi în creștere în intervalul 25-30 septembrie.

sursa: meteoromania.ro

foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax