Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 20 octombrie. Temperaturi peste 20 grade și câțiva nori. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, după două zile de vreme foarte rece, se încălzește. Vor fi temperaturi medii în jurul valorii de 18-19 grade Celsius. În județul Alba, în următoarele două săptămâni, vor fi maxime peste 20 de grade Celsius.

În Transilvania, după două zile cu vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an, când media temperaturilor maxime va fi de 11 grade, în următoarele două zile vremea se va încălzi, astfel încât pe 10 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 18 grade, ușor mai ridicată decât media climatologică specifică acestei date. Cu mici variații, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor menține, în medie, în jurul a 19 grade până pe 15 octombrie. În ultimele zile de prognoză vremea se va răcori ușor, cu aproximativ 2 grade.

Temperaturile minime vor fi scăzute în intervalul 7-9 octombrie, când media lor va fi de 0-3 grade. Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va crește ușor, fiind cuprinsă între 4 și 7 grade.

Se vor semnala precipitații slabe, mai ales ploi, cu probabilitatea mai ridicată de apariție în prima zi, în intervalul 10-12 octombrie și în unele zile din a doua săptămână.

La munte, în primele două zile de prognoză, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. În următoarele două zile vremea se va încălzi, astfel încât pe 10 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 13 grade, mai ridicată decât media climatologică specifică acestei date, valoare ce se menține, cu mici variații, de la o zi la alta, până pe 15 octombrie. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răcori ușor, cu aproximativ 2 grade.

Temperaturile minime vor fi scăzute în intervalul 7-9 octombrie, când media lor va fi de -3 respectiv 0 grade. Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi în creștere, fiind cuprinsă între 1 și 6 grade.

Vor fi precipitații cu probabilitatea mai ridicată de apariție, în prima zi, când vor fi mai ales ninsori și predominant ploi în intervalul 10-12 octombrie, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate