Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 20 septembrie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Când revin ploile

Publicat

insorit noros, soare nori Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din ţară. Vremea se va răci ușor în următoarele zile la nivelul întregii țări, temperaturile medii maxime situându-se la 20 de grade Celsius, iar după 10 septembrie se vor semnala ploi pe arii extinse, conform prognozei pentru perioada 7 – 20 septembrie.

În Transilvania, între 7 și 12 septembrie, regimul temperaturii aerului va fi ușor mai scăzut decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului, concretizându-se prin valori termice diurne de 19 — 21 de grade și nocturne situate între 6 și 9 grade. În intervalul 13 — 16 septembrie, vremea se va încălzi și temperatura aerului va crește spre 24 — 25 de grade ziua și 10 grade noaptea, în medie. Abia în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză valorile termice se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, cu o medie de 22 de grade a valorilor maxime și de 8 — 9 grade a celor minime.

Probabilitatea de apariție a averselor pe arii extinse va fi mai mare pe 11, 12 și 15 septembrie, când, izolat, ploile pot fi mai abundente, în rest doar trecător și pe arii restrânse va ploua slab.

La munte, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi răcoroasă, cu medii ale temperaturilor maxime între 10 și 12 grade, în timp ce nopțile vor fi destul de reci, cu medii termice de 2 — 4 grade. Între 13 și 16 septembrie, temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât se vor atinge 18 grade ziua și 8 grade noaptea și abia spre sfârșitul perioadei de prognoză regimul termic va reveni la normal, fiind estimate medii ale maximelor diurne de 16 grade și ale minimelor nocturne de aproximativ 7 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare între 10 și 12 septembrie, când acestea se vor semnala pe arii relativ extinse, apoi va crește din nou după 15 septembrie, când ploile vor fi slabe cantitativ.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax