Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte, până în 21 ianuarie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Când va ninge

Publicat

ghiocel

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 8-21 ianuarie, în regiuni din ţară. În Transilvania, temperaturile vor fi în scădere, în această săptămână, însă ulterior se va încălzi uşor. Precipitaţii sub formă de ninsoare sunt aşteptate în intervalele 10-13 ianuarie, respectiv 17-21 ianuarie.

În Transilvania, valorile termice diurne vor fi în scădere de la o zi la alta, de la medii de 11 grade în prima zi (valoare ce caracterizează o vreme deosebit de caldă), până la 0 grade la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, valoare normală termic pentru această perioadă.

Până în 18 ianuarie, temperaturile maxime vor fi în creștere și se vor situa în jurul unei medii de 5 grade, apoi vor coborî ușor. Temperaturile minime se vor menține la medii de 0…-1 grad, iar din 11 ianuarie vor scădea până la -10 grade în 15 ianuarie. Va urma o creștere treptată la o medie nocturnă de -4 grade în 18 ianuarie, iar spre sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile vor fi nesemnificative.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 10 – 13 și 17 – 21 ianuarie.

La munte, vremea va debuta cu un proces de răcire ușoară care se va accentua în intervalul intervalul 10 – 14 ianuarie. În acest context temperaturile maxime vor porni de la valori medii de 4-6 grade și vor ajunge la -6 grade.

După această perioadă maximele vor fi în creștere, la medii în jurul a 0 grade ce se prognozează pentru data de 17 ianuarie, după care tendința va fi de răcire spre -2 grade.

Temperaturile minime vor avea un parcurs asemănător maximelor, astfel că vor fi în scădere până în data de 14 ianuarie. Valorile medii vor porni de la 0 grade și vor ajunge la -12 grade. În a doua săptămână vor marca o creștere, spre medii de -4 grade în 18 ianuarie, coborând ulterior spre -8 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalele 10 – 14 și 16 – 21 ianuarie când se vor semnala pe arii mai extinse.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax