Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 21 iunie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Când vor fi furtuni şi temperaturi maxime

Publicat

soare nori În următoarele două săptămâni, vremea în Transilvania va fi foarte caldă, în special în intervalul 13-15 iunie, când vor fi temperaturi peste 30 de grade Celsius. Vor fi şi perioade cu furtuni, în jurul datelor de 10-11 iunie, respectiv 15-18 iunie. La munte, situaţia va fi similară. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza de vreme pentru intervalul 8-21 iunie în regiuni din ţară.

În Transilvania, pe parcursul celor două săptămâni, se va menţine o vreme caldă, cu medii regionale ale maximelor de 26-29 de grade, valori chiar mai ridicate urmând a se înregistra în perioada 13 – 15 iunie.

Temperaturile minime se vor situa în general peste normele climatologice, fiind în medie de 10-14 grade, cu valori uşor mai mici în primele nopţi, în zonele depresionare.

Probabilitatea de apariţie a fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice va fi mai mare în după-amiezele de 10 şi 11 iunie, dar şi în intervalul 15 – 18 iunie, atunci când aversele pot fi mai frecvente.

La munte, pe tot parcursul intervalului, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, astfel că vor fi, în medie, valori maxime de 17-20 de grade şi minime de 8-11 grade, pentru perioada 14 – 15 iunie fiind posibile temperaturi chiar şi mai ridicate.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în zilele de 10 şi 11 iunie şi din nou în perioada 15 – 17 iunie, când aversele se vor semnala pe spaţii mai extinse şi vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax