Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 21 octombrie. Temperaturi maxime şi precipitaţii. Prognoza METEO pe două săptămâni

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă prognoza de vreme pentru perioada 8-21 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se menţine frumoasă şi caldă până în 15 octombrie, când mercurul mai coboară câteva grade în termometre. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 20 octombrie.

În Transilvania, intervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme apropiată de normalul pentru această perioadă din an. În prima săptămână se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 20-21 de grade și ale minimelor nocturne situate între 4 și 7 grade. Apoi, între 15 și 21 octombrie vor fi scăderi ale valorilor diurne, în medie, de la 20 la 18 grade și creşteri ale mediei temperaturilor minime, de la 4 la 6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 20 octombrie, iar în rest se va menține redusă.

La munte, vremea frumoasă va persista în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză. Maximele termice nu vor avea variații semnificative în primele trei zile, cu medii de 14 grade, vor marca o scădere ușoară în intervalul 11 – 16 octombrie, la medii de 12 grade, și o nouă scădere ulterior, spre 10 grade. Minimele vor fi în scădere, de la 6 la 4 grade, medii ce se vor înregistra în jurul datei de 12 octombrie, apoi nu vor mai avea variații semnificative.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalul 16 – 21 octombrie, iar până atunci cu totul izolat și trecător vor fi ploi slabe.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax