Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 22 ianuarie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi şi precipitaţii

Publicat

ionut iarna 271 Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, în perioada 9-22 ianuarie 2017. În Transilvania, vremea rămâne geroasă în această perioadă. Se mai încălzeşte uşor în perioada 11-13 ianuarie, dar apoi temperaturile scad din nou. Probabilitate mai ridicată de precipitaţii va fi în perioadele 11-15 ianuarie și 16-19 ianuarie.

În Transilvania, temperatura aerului va avea valori, atât diurne cât și nocturne, în marea lor majoritate, sub cele specifice perioadei.

În prima săptămână din intervalul de prognoză, valorile diurne, foarte scăzute în primele două zile, vor fi în creștere până în 13 ianuarie, după care vor scădea din nou. Maximele vor fi cuprinse, în medie, între -13 și -1 grad. Valorile nocturne vor fi și mai scăzute decât cele de până acum în noaptea de 9/10 ianuarie, apoi vor crește, însă în cea mai mare parte a intervalului se vor menține sub limita de ger. În medie regională, vor fi minime cuprinse între -23 și -5 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului din cursul zilelor, în general în scădere ușoară și treptată, va avea maxime cuprinse, în medie, între -5 și -3 grade și minime între -14 și -11 grade.

Condiții de precipitații vor fi în cea mai mare parte a timpului, cu o probabilitate mai ridicată în perioadele 11-15 ianuarie și 16-19 ianuarie.

La munte, valorile termice vor crește până în ziua de 13 ianuarie, apoi nu se vor modifica semnificativ. Va fi ger în majoritatea nopților, dar și pe parcursul primelor trei zile.

În prima săptămână vor fi valori maxime cuprinse în medie între -18 și -2 grade și minime între -22…-8 grade.

În săptămâna a doua, regimul termic, relativ staționar, va fi caracterizat de maxime cuprinse în medie între -7 și -5 grade și minime în jur de -11 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi ridicată începând cu data de 10 ianuarie.

sursa: meteoromania.ro

foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax