Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 22 mai. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

primavara ploi

ploaie primavara pomiAdministraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru intervalul 9 – 22 mai, în regiuni din ţară. În Transilvania, temperaturile vor fi în creștere în prima parte a intervalului, însă în jurul datei de 17 mai vremea se va răci treptat. În ceea ce privește probabilitatea pentru precipitații, aceasta se va menține ridicată, exceptând ziua de miercuri, 11 mai. Ploi pe arii extinse și însemnate cantitativ se vor semnala mai ales în intervalul 12 – 16 mai.

La munte, începând cu data de 14 mai vremea va intra într-un proces de răcire, iar valorile de temperatură vor scădea spre 8 grade ziua şi 1 – 2 grade noaptea, în intervalul 17 – 19 mai.

În Transilvania temperaturile vor fi în creștere în prima parte a intervalului, de la valori maxime de 17 grade la început, până la 23 de grade pe data de 12 mai, când minimele termice vor avea medii de 11 grade, pornind de la 5 grade în primele nopţi. Apoi vremea se va răci treptat, iar în jurul datei de 17 mai se vor atinge aproximativ 17 grade ziua şi 5 grade noaptea. Între 18 şi 22 mai temperatura aerului va creşte uşor şi treptat, spre valori comparabile cu cele climatologic normale, respectiv 20 de grade în orele amiezilor şi 8 grade în cursul nopţilor, ca medie regională.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă doar în cursul zilei de miercuri, 11 mai, însă în restul intervalului se va menţine ridicată. Dar ploi pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ se vor semnala mai ales în intervalul 12 – 16 mai.

La munte, În primele zile ale intervalului de prognoză vremea se va încălzi, iar temperaturile diurne vor creşte de la 8 – 9 grade la început, spre 14 grade pe 13 – 14 mai. În acest interval şi minimele nocturne vor evolua asemănător, fiind în creştere de la 1 grad până la 7 grade, în medie. Începând cu data de 14 mai vremea va intra într-un proces de răcire, iar valorile de temperatură vor scădea spre 8 grade ziua şi 1 – 2 grade noaptea, în intervalul 17 – 19 mai. Apoi o nouă încălzire a vremii va determina, la finalul celor două săptămâni de prognoză, valori termice diurne de 12 grade şi nocturne de aproximativ 4 grade.

În privința regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar și local, vor fi averse, în general slabe cantitativ, exceptând perioada 12 – 17 mai, când izolat sunt posibile cantităţi mai importante de precipitaţii.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax