Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte, până în 22 noiembrie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Când vin ploile

Publicat

toamna Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 9 – 22 noiembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, cu maxime de 12 – 16 grade. Spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor scădea.

La începutul intervalului sunt așteptate ploi slabe sau burnițe pe areale restrânse. Probabilitatea de ploaie va crește însă în cea de-a doua săptămână, cu precădere în jurul datei de 17 noiembrie.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii regionale ale temperaturilor maxime de 12 – 16 grade şi ale minimelor de 5 – 8 grade. Spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor scădea şi, deşi vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, se vor menţine în jurul mediilor climatologice specifice până la finalul perioadei de referinţă, cu maxime termice de 8 – 10 grade şi minime de 0 – 2 grade, mediat pe regiune, fiind de aşteptat şi valori nocturne negative, în special în zonele depresionare.

Vor fi ploi slabe sau burniţe pe areale restrânse la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va creşte din nou în cea de-a doua săptămână, cu precădere în jurul datei de 17 noiembrie.

La munte, vremea mult mai caldă decât ar fi normal în luna noiembrie se va menţine pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale maximelor termice de 7 – 11 grade şi ale minimelor de 2 – 3 grade. După data de 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar în general vor oscila în jurul celor obişnuite ale perioadei. Astfel se vor înregistra valori de 3 – 6 grade ziua, iar noaptea vor predomina temperaturile negative.

Se vor semnala ploi locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte în cea de-a doua săptămână, în special în jurul datei de 17 noiembrie.

sursa: meteoromânia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax