Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 23 februarie. Perioadele cu ploi și zile mai calde. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 23 februarie, în regiuni din țară. În Transilvania, după câteva zile cu temperaturi medii de 5 grade, vremea se încălzește până la valori de 10-12 grade Celsius. Perioadele cu precipitații sunt 10-14 februarie și după 18 februarie.

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză, cu excepția zilei de luni (când se vor înregistra maxime în jur de 10 grade), vor fi valori care se vor situa în general în jurul valorii de 5 grade. Pentru 17 și 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate față de mediile multianuale, ce pot atinge în medie 10-12 grade, apoi până la finalul intervalului se vor înregistra în jur de 8 grade. Media minimelor va fi de 1 grad în prima zi, apoi cu mici variații vor fi valori cuprinse între -6 și -2 grade. După 18 februarie, în general, vor fi minime termice de -2…0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 10 – 14 februarie, izolat mai însemnate cantitativ. După data de 18 februarie probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou.

La munte, intervalul va debuta cu valori termice diurne în medie regională de 2-3 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, se vor înregista maxime în general negative ce se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Pentru 17 și 18 februarie sunt prognozate maxime ce pot atinge în medie 4-6 grade, apoi acestea vor scădea până în jurul valorii de zero grade. Temperaturile minime se vor menține predominant negative pe tot parcursul intervalului, cu cele mai scăzute valori între 12 și 16 februarie, când media va fi de -8…-6 grade, dar și cu valori mai ridicate spre zero grade, în ziua de 18 februarie.   

Temporar se vor semnala precipitații pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în perioada 10 – 12 februarie, dar și în ziua de 14 februarie. În 15 și 16 februarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, urmând să crească din nou după data de 17 februarie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax