Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 23 ianuarie. Prognoza meteo în regiuni din țară, în următoarele 2 săptămâni

Publicat

Urmează o perioadă cu zile și nopți geroase, iar apoi vremea se încălzește din nou. Vor fi din nou precipitații (ninsori sau ploi) după 14 ianuarie, respectiv după 17 ianuarie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza de vreme în regiuni din țară, pentru perioada 10-23 ianuarie.

Prognoza meteo: 10-23 ianuarie – TRANSILVANIA

Vremea se va răci treptat în primele zile ale intervalului. De la o medie regională a temperaturilor maxime de 4 grade în prima zi, se va ajunge la -3…-2 grade în 12 și 13 ianuarie. Atunci nopțile vor fi geroase, cu minime local sub -12…-10 grade.

Pentru perioada 14 – 23 ianuarie sunt estimate valori termice apropiate de media multianuală. Media maximelor urmează să înregistreze valori de 0-2 grade și minime, cuprinse în general, între -8 și -3 grade.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, doar pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe. Pentru a doua săptămână, mai ales după 17 ianuarie, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată.

Prognoza meteo: 10-23 ianuarie – LA MUNTE

La începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de răcire. De la o medie a temperaturilor maxime de -2…0 grade în prima zi, se va ajunge la -8 grade în 12 ianuarie.

Ulterior temperatura va crește ușor, iar până spre 23 ianuarie, media maximelor se va situa între -5…-2 grade.

Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime. Vor prezenta o medie de -6 grade în primele două nopți, apoi se va înregistra o scădere semnificativă în 12 și 13 ianuarie, la valori de -15…-12 grade. Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi, în general de -10…-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 10 și 11 ianuarie și după 14 ianuarie.

Prognoza meteo: 10-23 ianuarie – MARAMUREŞ

În prima zi a intervalului se vor înregistra valori termice apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv la nivelul regiunii, maxime de 3 grade și minime de -6…-5 grade.

Ulterior vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților, îndeosebi în 12 și 13 ianuarie. Se va ajunge la valori diurne negative, la o medie de -3…-2 grade și minime de -12…-10 grade.

După acest interval sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul mediilor multianuale caracteristice lunii ianuarie: o medie a temperaturilor maxime de 0…1 grad și minime, în general de -6…-2 grade.

După 13 ianuarie temporar vor fi precipitații, probabilitatea fiind mai ridicată în 14 ianuarie și după 17 ianuarie.

Prognoza meteo: 10-23 ianuarie – BANAT

Vremea va intra într-un proces de răcire în prima jumătate a săptămânii. De la o medie a temperaturilor maxime de 2…4 grade în prima zi a intervalului de prognoză, se va ajunge la valori negative, de -2…0 grade în 12 și 13 ianuarie. Minimele la nivelul regiunii vor scădea la -9…-7 grade.

După acest interval sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul mediilor multianuale: o medie a temperaturilor maxime de 3…4 grade și minime, în general de -5…-2 grade.

Temporar vor fi precipitații în primele zile ale intevalului. Izolat se pot acumula și cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată și după 17 ianuarie.

Prognoza meteo: 10-23 ianuarie – CRIŞANA

În primele două zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 1-3 grade, iar a valorilor minime se va situa în jurul a -3 grade. Ulterior, în zilele de 12 și 13 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă pe timpul nopților, cu maxime termice negative, de -2 grade și minime local sub -8…-10 grade.

După aceste zile se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie regională a maximelor de 1…3 grade și minime, în medie de -5…-2 grade.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, doar pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe, iar pentru a doua săptămână, mai ales după 17 ianuarie, probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere.

Prognoza meteo: 10-23 ianuarie – MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va generaliza la nivelul întregii regiuni. În 11 și 12 ianuarie, media maximelor va ajunge la -4…-2 grade, iar în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie) vor fi minime local sub -10 grade.

În 13 și 14 ianuarie, temperatura aerului va marca o creștere semnificativă, până la medii ale maximelor de 3…6 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade. O vreme mai caldă pentru această dată.

Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 3-4 grade și minime de -4…-3 grade. O nouă răcire este posibilă după 22 ianuarie.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ. Probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare 10, 11 și 14 ianuarie și spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo: 10-23 ianuarie – DOBROGEA

Vremea va deveni rece în perioada 11 – 13 ianuarie, când la nivelul regiunii vor fi temperaturi maxime de -2…0 grade. Cele mai scăzute minime vor fi în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la o medie de -7 grade.

După 14 ianuarie se va încălzi. Până la finalul intervalului, media temperaturilor maxime va oscila între 4 și 7 grade, iar minimele se vor situa, în general, între -3 și 1 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ. Probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare 10 și 11 ianuarie și spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo: 10-23 ianuarie – MUNTENIA

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va generaliza în toată regiunea. În zilele de 11, 12 și 13 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de 0…2 grade. Cele mai scăzute minime se vor înregistra în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la valori, local sub -10…-8 grade îndeosebi în zona subcarpatică.

Pentru perioada 14 – 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 5-7 grade și minime de -4…-2 grade. Valori mai scăzute sunt posibile după 22 ianuarie.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ. Probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare 10 și 11 ianuarie și spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo: 10-23 ianuarie – OLTENIA

Vremea se va răci semnificativ și la nivelul acestei regiuni. În zilele de 11, 12 și 13 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de 0-2 grade. Cele mai scăzute minime se vor înregistra în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la valori, local sub -10…-8 grade, îndeosebi în zona subcarpatică.

Pentru perioada 14 – 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 5-7 grade și minime de -4…-2 grade. Valori mai scăzute sunt posibile după 22 ianuarie.

În 10 și 11 ianuarie temporar se vor semnala precipitații. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere după 17 ianuarie.

sursă: meteoromania.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax