Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 23 noiembrie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Publicat

toamna Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni în regiunile ţării, până în 23 noiembrie. În Transilvania, vremea va fi mai caldă faţă de perioada în care ne aflăm, după care temperaturile ajung la valori de 8-10 grade. Ploi locale vor fi abia săptămâna viitoare.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu maxime, în medie, de 12-15 grade. Apoi estimările indică o tendinţă de scădere a temperaturii aerului până la maxime mediate pe regiune de 8-11 grade, valori ce se menţin totuşi uşor peste cele climatologic specifice în a doua jumătatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va aceea şi evoluţie, în scădere de la un ecart de 2-5 grade în prima săptămână la o medie regională de 1-3 grade, cu valori mai mici în primele nopţi şi, din nou spre sfârşitul intervalului de referinţă, în zonele depresionare.

În partea a doua a intervalului de prognoză va creşte probabilitatea pentru ploi locale.

La munte, regimul termic diurn se va situa în mare parte a intervalului de prognoză peste cel climatologic normal, în special în primele zile, când vor fi în medie 9-12 grade. Tendinţa este, însă, de scădere uşoară, mai ales în a doua săptămână, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 4-7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive în prima săptămână, apoi vor scădea la o medie uşor sub limita de îngheţ.

Vor fi posibile ploi locale în jurul datei de 14 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în perioada 17-20 noiembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax