Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 23 octombrie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi scăzute și ploi

Publicat

toamna Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme până în 23 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, temperaturile diurne scad la mijlocul primei săptămâni, astfel încât pe 12 şi 13 octombrie vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an. În intervalul de prognoză sunt așteptate ploi pe arii extinse, mai abundente în zilele de 11 și 12 octombrie.

În Transilvania, valorile termice diurne vor marca o scădere la mijlocul primei săptămâni de prognoză, de la 14 la 10 grade, astfel încât pe 12 şi 13 octombrie vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an. În schimb, pe parcursul nopților, temperaturile medii se vor menține relativ ridicate, între 4 și 6 grade. Ulterior, maximele termice vor crește până la valori medii de 13 – 14 grade, iar minimele nocturne vor scădea și se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade.

În prima săptămână a intervalului de prognoză vor fi ploi pe arii extinse, mai abundente în zilele de 11 și 12 octombrie, iar ulterior, deși probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată, acestea vor fi slabe și se vor semnala pe suprafeţe restrânse.

La munte, valorile termice se vor menține sub cele specifice perioadei, maximele diurne urmând a se încadra, în medie, între 4 și 7 grade. Temperaturile nocturne vor oscila în prima săptămână între -2 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul intervalului de prognoză, dar și în jurul datei de 13 octombrie. În a doua săptămână de prognoză, minimele termice nu se vor modifica semnificativ, urmând a se situa în jurul valorii de 0 grade.

Pe 11 și 12 octombrie vor fi precipitații mixte, pe arii extinse, local importante cantitativ, dar probabilitatea de apariție a acestora se va menține relativ ridicată și în restul intervalului de prognoză, cu precădere între 14 și 17 octombrie, când se vor semnala pe arii mai restrânse şi vor fi mai slabe cantitativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax