Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 23 septembrie. Prognoza METEO pe două săptămâni

Publicat

peisaj vale munte meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 10-23 septembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se păstrează deosebit de caldă pentru această perioadă. Maximele vor ajunge la valori de 28 de grade Celsius.

În Transilvania, pe tot parcursul celor două săptămâni de referință, sunt estimate valori de temperatură peste cele climatologic specifice perioadei din an, cu maxime de 23-26 de grade, mediat regional, iar intervalul 13-15 septembrie va fi caracterizat de o vreme deosebit de caldă, cu o medie a valorilor diurne de 25-28 de grade.

Regimul termic nocturn, în medie de 7-12 grade, va fi apropiat de cel normal la începutul intervalului, apoi și temperaturile minime se vor situa în general peste cele medii multianuale.

Până în data de 16 septembrie vor fi posibile doar ploi slabe, izolate, apoi probabilitatea de a ploua temporar, în mare parte a regiunii, va fi în creștere.

La munte, intervalul de referință va debuta cu o vreme caracterizată de valori de temperatură în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Apoi, treptat vremea se va încălzi, temperaturile urmând a se situa în general peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne vor crește de la un ecart de 11-17 grade spre valori de 14-20 de grade, iar cele minime de la 3-9 grade la 5-10 grade, în medie. Pentru a doua săptâmână estimarile prognostice indică temperaturi, în marea lor majoritate, mai ridicate decât norma climatologică a perioadei.

La începutul intervalului vor fi ploi slabe, pe spații restrânse. Probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în perioada 16- 20 septembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax