Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 24 aprilie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de FLORII

Publicat

primavara

cetatea primavara ionut vaidean Administraţia Naţională de Metorologie transmite condiţiile de vreme pentru perioada 11-24 aprilie. În Transilvania, vremea se menţine răcoroasă, cu mici excepţii, în weekend. Vor fi ploi abundente în jurul datei de 14 aprilie şi din nou, după 20 aprilie.

În Transilvania, temperaturile diurne vor creşte în primele trei zile, în medie, de la 14 la 20 de grade, apoi vor scădea cu 3-4 grade, dar în weekend maximele vor reveni la valori mai mari decât cele normale în această perioadă.

În a doua săptămână de prognoză vremea se va răci treptat, astfel că în 23 şi 24 aprilie, în orele prânzului se vor înregistra, în medie, 14 grade. Şi tendinţa regimul termic mediu nocturn este de scădere, de la 8 grade în primele nopţi, la aproximativ 2 grade la sfârşitul intervalului.

Averse pe arii extinse vor fi în jurul datelor de 11 şi 14 aprilie, când sunt posibile cantităţi mai importante de apă şi, din nou, după data de 20 aprilie. În restul intervalului, ploile slabe vor fi posibile izolat.

La munte, valorile termice diurne se vor situa uşor peste cele normale în prima săptămână de prognoză, când se vor înregistra, în medie, până la 12…13 grade, apoi vremea se va răci treptat, astfel că în 23-24 aprilie maximele vor fi de aproximativ 6 grade. Temperaturile minime se vor menţine în general pozitive, dar din 22 aprilie se vor situa uşor sub pragul de îngheţ în cea mai are parte a zonei montane.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de ploaie, şi doar izolat, în zona înaltă, şi lapoviţe sau ninsori, va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. În jurul datelor de 11 şi 14 aprilie se vor înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax