Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 24 ianuarie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Când se răcește

Publicat

nunge zapada ninsoare la munte sursa alba24 vremea meteo

munte, sureanu, zapada, iarna, padure Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 11-24 ianuarie, în regiuni din ţară. În Transilvania, la începutul intervalului de prognoză vremea se va menține caldă pentru această perioadă a anului, pentru ca ulterior procesul de răcire să se accentueze.

În Transilvania, la începutul intervalului de prognoză vremea se va menține caldă pentru această perioadă a anului, deși temperatura aerului va scădea ușor de la o zi la alta. Valorile maxime diurne vor coborî de la 9 … 10 grade în prima zi, spre 2 grade în 14 și 15 ianuarie, pentru ca ulterior procesul de răcire să se accentueze, iar în intervalul 17 – 21 ianuarie nu se vor mai depăși -7 … -6 grade la amiază, mediat pe întreaga regiune.

Ulterior, maximele vor creste treptat, spre valori normale pentru ultima decada a lunii ianuarie, de aproximativ -2 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în scădere de la 2 … 3 grade în primele nopți, spre -15 grade în jurul datei de 19 ianuarie, pentru ca apoi să crească treptat, până la -10 grade, în medie, în ultima noapte.

În primele două zile ale intervalului de prognoză vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte, iar după data de 15 ianuarie va ninge local și temporar, dar mai important cantitativ în jurul datelor de 15 și 19 ianuarie.

La munte, în prima săptămână vremea se va răci accentuat. Astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii diurne de 6 … 7 grade și nocturne de aproximativ 0 grade, iar pe 18 și 19 ianuarie se vor înregistra -12 grade ziua și -18 grade noaptea. Apoi regimul termic va marca o creștere treptată, astfel încât, la sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de -6 … -4 grade și a celor minime se va situa în jurul a -12 grade.

În prima zi se vor semnala precipitații sub forma de ploaie și lapovița, apoi va ninge, cu o probabilitate mai mare și mai abundent, în intervalele 11-14 ianuarie, respectiv 15-18
ianuarie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax