Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 24 mai. PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Vreme schimbătoare și ploi, după data de 14 mai

Publicat

nori cer noros innorat Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni un regim termic oscilant, cu temperaturi maxime ce vor atinge 23 de grade, până pe 14 mai, după care vor scădea până la 17 grade. Răcirea vremii va fi însoțită și de ploi pe arii extinse, potrivit estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabile în perioada 11 – 24 mai.

În Transilvania, valorile termice vor crește până pe 15 mai, când vremea va deveni normală pentru această perioadă, cu maxime diurne, în medie regională, de 23 de grade și minime nocturne de aproximativ 9 grade.

La sfârșitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, ajungând pe 17 mai sub valorile obișnuite pentru a doua decadă a lunii mai, când se vor înregistra, în medie, maxime de 17 grade și minime de 6 grade.

Deși, ulterior, vremea se va încălzi ușor, va fi răcoroasă mai ales în prima parte a săptămânii 18 — 24 mai, iar în ultimele zile se va apropia de normal, cu maxime, în medie, de 22 — 23 de grade și medii regionale ale minimelor de 8 — 9 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare în zilele din intervalul 14 — 19 mai, când, izolat, cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

La munte, pe fondul unor mici variații a temperaturii aerului de la o zi la alta, întreg intervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme apropiată de normalul termic pentru a doua jumătate a lunii mai.

Astfel, în prima săptămână, se vor înregistra, în medie, maxime de 12 — 15 grade și minime de 3 — 5 grade.

La începutul săptămânii viitoare este probabilă o răcire, astfel că media pe întreaga regiune a temperaturilor maxime și minime va coborî cu 3 — 4 grade, iar ulterior se va produce o încălzire treptată a vremii, încât temperaturile vor reveni la normal.

Probabilitatea de apariție a averselor și descărcărilor electrice, oricând posibile în intervalul 14 — 22 mai, va fi mai ridicată în jurul datei de 16 mai, când local se pot înregistra cantități de apă mai însemnate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax