Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 25 februarie. Prognoza METEO pe două săptămâni

Publicat

meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada 12-25 februarie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se mai încălzeşte, între 17 și 25 februarie. Sunt posibile precipitaţii, în general slabe cantitativ, pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni.

În Transilvania, între 12 și 16 februarie media temperaturilor diurne va avea ușoare variații de la o zi la alta, urmând a se încadra, în general, între 2 și 4 grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului. Apoi vremea se va încălzi, iar între 17 și 25 februarie vor fi temperaturi maxime de 4 – 5 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin temperaturi minime ușor fluctuante în prima parte a intervalului de prognoză, când se vor încadra între -6 și -3 grade, în medie regională. Între 18 și 25 februarie valorile termice nocturne nu vor mai avea variații semnificative, urmând a se situa în mod constant în jurul a 5…6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni și doar în jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

La munte, regimul temperaturii medii a aerului, atât diurne, cât și nocturne, nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, în prima săptămână maximele diurne se vor situa, în medie, între -4 și 0 grade, cu cea mai rece zi pe 15 februarie. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime mediate la scara întregii regiuni se vor situa în jurul valorii de -1 grad. Media minimelor nocturne va avea o evoluție asemănătoare și va fi de -9…-8 grade între 12 și 17 februarie, apoi va crește ușor și se va situa în jurul a -6 grade, cu o ușoară tendință de scădere abia spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax