Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 26 februarie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturile încep să crească

Publicat

insorit nori si soare În Transilvania, în prima săptămână a intervalului de prognoză vremea se va încălzi de la o zi la alta. Maximele vor atinge 7 – 8 grade în jurul datei de 18 februarie. După această dată sunt așteptate precipitații aproape zilnic, la nivel local. 

În Transilvania, în prima săptămână a intervalului de prognoză, valorile termice vor fi în creştere de la o zi la alta, astfel încât maximele diurne vor atinge 7 – 8 grade în jurul datei de 18 februarie. Temperaturile nocturne vor caracteriza o vreme geroasă la începutul intervalului, când se vor înregistra, în medie, -14 … -12 grade, apoi vor fi în creştere, spre o valoare medie regională de -2 … 0 grade pe 20 – 21 februarie. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, regimul termic va fi apropiat de norme, cu medii ale temperaturii maxime de 7 – 8 grade şi minime de -2 … 0 grade.

La începutul intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, dar după data de 18 februarie acestea se vor semnala aproape zilnic, la nivel local. În jurul datei de 20 februarie se pot cumula cantităţi de apă mai importante.

La munte, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în majoritatea masivelor montane la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de încălzire începând cu 15 februarie. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor crește de la 0 – 1 grad de la mijlocul primei săptămâni, până la 2 – 3 grade spre sfârșitul intervalului, iar cele minime de la -8 … -5 grade, până la valori medii în jur de -4 grade, spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 18 – 26 februarie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax