Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte, până în 27 decembrie. Condiţii meteo pentru perioada Sărbătorilor de iarnă. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

zapada craciun Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 14 – 27 decembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, va fi mai cald decât de obicei după data de 18 decembrie, iar precipitaţii mixte, dar slabe, sunt aşteptate după 22 decembrie. În judeţul Alba sunt posibile ninsori doar spre sfârşitul lunii şi începutul anului viitor.

În Transilvania, în perioada 14-17 decembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 1-4 grade ziua şi -5, respectiv -2 grade noaptea.

Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 4-9 grade şi minime de -2 şi 2 grade, în medie.

Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea nu vor coborî sub limitele normale ale datei.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, local vor fi precipitaţii mixte cu caracter trecător şi slabe cantitativ. Apoi, după data de 22 decembrie, este estimată o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii.

La munte, în perioada 14-17 decembrie valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele normale pentru data calendaristică, respectiv maxime de -2 şi 2 grade şi minime de -8 şi -4 grade, în medie.

Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 2-6 grade şi ale minimelor de -3 şi 0 grade.

Pentru ultimele zile din intervalul de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei.

În perioada 15-19 decembrie vor fi precipitaţii locale, cu caracter temporar şi slabe cantitativ, lapoviţă şi fulguieli. Apoi, după data de 22 decembrie, este estimată o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax