Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 27 martie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

flori ploaie

flori primavara ploaie Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, în perioada 14 – 27 martie. În Transilvania, vremea se răceşte în jurul datei de 19 martie. Sunt aşteptate precipitaţii mixte, iar la munte ninsori.

În Transilvania, valorile termice diurne vor avea o evoluţie oscilantă în primele zile ale intervalului de prognoză, de la o medie regională de 8 grade în prima zi, spre 4 grade în a doua zi, pentru ca ulterior să crească din nou până la aproximativ 11 grade pe data de 18 martie. În această perioadă minimele nocturne nu vor avea variaţii importante şi se vor menţine la valori medii negative, de -5 și -2 grade. Pe 19 – 20 martie vremea se va răci semnificativ, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 5 – 6 grade, iar temperaturile minime vor scădea spre valori medii de -6 și -5 grade. În intervalul 22 – 27 martie regimul termic va creşte uşor şi treptat, astfel încât, la finalul celor două săptămâni de prognoză, va deveni apropiat de cel normal pentru sfârşit de martie, cu medii termice de aproximativ 10 grade ziua şi -2 și 0 grade noaptea.

Precipitaţiile, mixte, se vor semnala cu o probabilitate mai mare pe 15 martie şi, aproape zilnic, în intervalul 18-27 martie, dar vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii relativ restrânse.

La munte în primele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale ale datei, media maximelor va fi de -2 și -1 grad, iar cea a minimelor se va situa între -8 şi -6 grade. O uşoară creştere a regimului termic, în jurul datei de 18 martie, va determina temperaturi diurne uşor pozitive, în medie de 2 grade, şi nocturne de -5 grade. Dar, la sfîrşitul primei săptămâni vremea se va răci din nou, spre valori comparabile cu cele din primele zile ale intervalului şi, abia după 21 martie, valorile termice vor marca o creştere treptată, atingând, la finalul perioadei de prognoză, valori medii mai apropiate de normele climatologice ale perioadei, de aproximativ 3 grade ziua şi -4 grade noaptea.

Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 15 martie şi, din nou, din data de 18 martie până la sfârşitul perioadei de prognoză.

sursa: meteoromânia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax