Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte, până în 28 ianuarie. Prognoza METEO pe două săptămâni

Publicat

centru trafic

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 ianuarie, în regiuni din ţară. În Transilvania, începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, geroasă în dimineața de 16 ianuarie. Apoi, până în 22 ianuarie valorile termice, în creștere semnificativă, se vor situa în general peste cele climatologic specifice. Precipitații frecvente – predominant ninsoare, dar trecător și lapoviță sau ploaie – se vor semnala în perioada 16-17 ianuarie.

În Transilvania, începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, geroasă în dimineața de 16 ianuarie. Apoi, până în 22 ianuarie valorile termice, în creștere semnificativă, se vor situa în general peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 2 – 7 grade și ale minimelor de -6…0 grade. Va urma o perioadă mai rece în 23-24 ianuarie când vor fi valori medii diurne în jurul a 0 grade și nocturne de -7…-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință sunt estimate temperaturi din nou în creștere.

Precipitații frecvente -predominant ninsoare, dar trecător și lapoviță sau ploaie- se vor semnala în perioada 16-17 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi din nou ridicată și între 21 și 23 ianuarie.

La munte, vremea rece, local geroasă se va menține la începutul intervalului. Apoi, deși vor fi variații de la o zi la alta, temperaturile se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale maximelor de -2…2 grade și ale minimelor de -7…-3 grade, valori mai mici fiind posibile în data de 18 ianuarie și în perioada 23-24 ianuarie.

În intervalul 16-18 ianuarie precipitațiile vor fi frecvente, moderate cantitativ; vor predomina ninsorile, dar trecător pot apărea și lapoviță sau ploi, la altitudini de sub 1400 m. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în perioada 21-23 ianuarie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax