Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 29 martie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Când va fi cel mai frig

Publicat

primavara

primavara ploaie Administraţia Naţională de Meteorologie transmite condiţiile de vreme în perioada 16-29 martie, în regiunile ţării. În Transilvania, va fi mai frig după 18 martie, temperaturile fiind mai scăzute cu 6 grade. Se mai încălzeşte în weekend, însă din a doua săptămână va fi din nou mai rece. Situaţia este similară la munte, cu posibile ninsori, pe arii extinse.

În Transilvania, după două zile cu vreme caldă, cu maxime, în medie regională, de 11-12 grade şi minime între -2 şi 0 grade, în intervalul 18-20 martie temperaturile vor marca o scădere accentuată, de aproximativ 6 grade şi se vor situa sub cele normale.

La sfârşitul primei săptămâni, vremea se încălzeşte din nou, maximele diurne depăşind 10 grade, în medie, iar minimele nocturne apropiindu-se de 0 grade. În a doua săptămână, valorile termice vor marca o scădere uşoară, şi vor fi comparabile cu mediile climatologice specifice acestei perioade din an.

Probabilitatea pentru precipitaţii, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 18-19 martie şi după data de 22 martie. Acestea vor fi mixte în estul regiunii şi predominant ploi în rest. Vor fi condiţii de formare a poleiului.

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit între 18 şi 20 martie, când temperaturile medii diurne vor fi negative, iar cele nocturne se vor apropia de pragul gerului. În restul intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice şi se vor încadra, în medie, între 2 şi 4 grade ziua, şi între -6 şi -3 grade în timpul nopţilor.

În primele două zile vremea va fi în general frumoasă, apoi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse în intervalul 18-19 martie şi după data de 22 martie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax