Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania și la munte până în 29 septembrie. Când revin ploile. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară, până în 29 septembrie. În Transilvania, după scăderea temperaturilor de la mijlocul acestei săptămâni, va urma o creștere treptată a acestora, până în 25 septembrie. Vremea caldă se va menține până la final de septembrie.

În Transilvania, vremea caldă de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va scădea treptat, de la 25 de grade în prima zi până în jurul valorii de 15 grade în data de 21 septembrie, apoi va urma o creștere treptată până în 25 septembrie, când se va ajunge la o medie diurnă de 24 de grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Media minimelor termice din primele două nopți, în jurul a 11 grade, va scădea în data de 19 septembrie până la 4 grade, scădere ce va continua și va ajunge la o medie de 2 grade în 21 și 22 septembrie, ulterior urmând o creștere treptată până în 26 septembrie, când se va ajunge la 9 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul lunii septembrie.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17-19 septembrie și după data de 25 septembrie.

La munte, regimul termic va marca o scădere de la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 17 grade în prima zi de prognoză, până spre 6 grade în data de 20 septembrie, apoi va urma o creștere treptată până în 24 septembrie, spre o medie diurnă de 16 grade, valoare ce se va menține până spre sfârșitul lunii septembrie. Media temperaturilor minime va fi de 8 grade în prima zi, va scădea apoi până la -2 grade în 21 septembrie, urmând o creștere, spre 7 grade la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru apariția precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalele 17-19 septembrie, respectiv 24-29 septembrie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax