Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 30 aprilie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

primavara vremea prognoza meteo

catedrala vremea primavara floriAdministraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, în perioada 17 – 30 aprilie. În Transilvania, în prima săptămână temperaturile maxime se vor încadra, în medie, doar între 5 și 12 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse, moderate și însemnate cantitativ, în data de 19 aprilie și din nou după 27 aprilie.

În Transilvania, în prima săptămână temperaturile maxime se vor încadra, în medie, doar între 5 și 12 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade. În perioada 20-23 aprilie, valorile termice, atât diurne cât și nocturne, vor fi cu mult mai scăzute decât cele normale, sub limita de îngheț în orele dimineților.

În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi apropiat de cel normal la sfârșit de aprilie. Temperatura aerului va marca o creștere, apoi nu va avea variații semnificative. Media pe regiune va fi caracterizată de maxime cuprinse între 14 și 18 grade și minime între -2 și 3 – 4 grade.

Vor fi condiții pentru precipitații, aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse, moderate și însemnate cantitativ, în data de 19 aprilie și din nou după 27 aprilie.

La munte, între 17 și 24 aprilie, temperaturile vor avea variații destul de semnificative. Temperaturile maxime vor avea valori medii între -3 și 6 grade, iar cele minime între -10 grade (în dimineața zilei de 21 aprilie) și -4 grade (în dimineața de 21 aprilie). Din 25 aprilie și până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile vor rămâne relativ constante. Media lor va fi pozitivă, astfel că ziua va avea valori până la 9 – 10 grade, iar noaptea de până la 2 grade.

Vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai importante cantitativ între 18 și 21 aprilie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax