Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în TRANSILVANIA şi la munte până în 30 noiembrie. Când vor fi primele ninsori. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

ninsori Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) prezintă condiţiile de vreme în regiunile ţării pentru perioada 17-30 noiembrie. În Transilvania, temperaturile scad din 20 noiembrie, când sunt aşteptate precipitaţii mixte. La munte, primele ninsori apar tot în această perioadă.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea se va menţine uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 10-12 grade. Însă, începând din 20 noiembrie, valorile termice diurne vor scădea, devenind normale pentru această perioadă din an şi apoi urmând a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 4-7 grade, mai mici către sfârşitul lunii, spre 2 grade.

Regimul minimelor nocturne va avea aceeaşi evoluţie, astfel că la început acestea se vor situa, în cea mai mare parte a regiunii, peste cele obişnuite, cu o medie de 2-5 grade, apoi vor scădea continuu, urmând a se a se încadra între -2 şi 2 grade, cu valori medii local mai mici, spre -5 grade, către sfâşitul lunii.

Vor fi ploi pe arii extinse în primele zile, moderate cantitativ în jurul datei de 19 noiembrie, iar în restul intervalului vor fi precipitaţii în general slabe, cu caracter local, care – după data de 20 noiembrie – vor fi mixte.

La munte, regimul termic se va situa la începutul intervalului în general peste cel climatologic normal, cu valori diurne în medie de 4-7 grade şi minime de 0-2 grade. Din data de 20 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că pe timpul nopţilor temperaturile vor fi exclusiv negative, spre o medie de -7 şi -4 grade, iar în cursul zilelor valorile termice se vor situa în jurul limitei de îngheţ. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în prima săptămână a intervalului de referinţă.

La început vor fi mai ales ploi, iar la peste 1700 m precipitaţii mixte, dar în 20 şi 21 noiembrie vor predomina ninsorile. Precipitaţii în general slabe cantitativ, mai ales ninsori, se vor semnala din nou după data de 25 noiembrie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax