Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 4 iunie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

meteo alba iulia 1 Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 22 mai – 4 iunie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se va încălzi treptat în cea de-a doua săptămână din interval, când temperaturile medii vor atinge 26-27 grade Celsius. Cu toate acestea, probabilitatea pentru averse se va menține ridicată în fiecare zi din următoarele două săptămâni.

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză media maximelor diurne va avea valori între 22 de grade în primele zile și 17 grade în zilele de 25 și de 26 mai. În cea de a doua săptămână se va încălzi treptat, iar spre final se vor atinge medii de 26 – 27 de grade, mai ridicate decât în mod normal la această dată.

Temperaturile diurne vor oscila între 6 – 7 grade (la începutul și la mijlocul intervalului de prognoză) și 11 – 12 grade (în ultimele zile).

Probablilitatea pentru averse va fi ridicată în fiecare zi, iar în intervalul 24 – 28 mai acestea vor apărea mai frecvent și vor fi mai intense.

La munte, la începutul intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 13 – 15 grade, iar a celor minime de 4 – 6 grade. În perioada 25 – 27 mai vremea se va răci, până spre medii ale maximelor în jur de 9 grade și de 2 grade ale celor minime. În a doua săptămână de prognoză vremea va deveni caldă, cu medii ale valorilor diurne de temperatură de 17 – 18 grade și minime de 8 – 10 grade la început de iunie.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în cea mai mare parte a intervalului, dar aversele vor fi pe arii mai exinse şi, posibil, mai însemnate cantitativ în intervalul 24 – 28 mai.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax