Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 4 martie. Variaţii mari de temperatură şi ninsori

Publicat

ghiocel

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară pentru perioada 19 februarie – 4 martie. În următoarele două săptămâni, în Transilvania, temperaturile vor varia de la maxime de 4 grade Celsius la -4 grade. Sunt posibile ninsori slabe, pe tot parcursul intervalului.

În Transilvania, în perioada 19-24 februarie, media temperaturilor diurne va avea ușoare variații de la o zi la alta, urmând a se încadra între 2 și 4 grade, în timp ce minimele nocturne vor avea medii cuprinse între -7 și -4 grade. Apoi vremea se va răci până pe 27 februarie, când în medie vor fi temperaturi maxime de -4…-5 grade, iar media temperaturii minime va coborî sub -12 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat iar regimul termic va reveni în vecinătatea normelor acestei perioade din an.

Se va ajunge în 4 martie la valori termice maxime diurne, în medie, de 2-3 grade și o medie a minimelor nocturne în jur de -6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, iar în intervalul 23-25 februarie acestea pot fi local mai importante cantitativ.

La munte, în primele zile ale intervalului, variațiile termice nu vor fi semnificative, astfel încât se va resimți o ușoară advecție rece, dar până în data de 23 februarie situația se va redresa ușor, condiții în care valorile maxime vor avea în medie -4…-2 grade, iar cele minime -10…-8 grade. După această dată, vremea va marca un proces de răcire accentuată ce se va resimți atât în valorile diurne, ce se vor situa în limitele a -10…-6 grade, cât și în cele nocturne, care vor coborî spre valori medii în jurul a -15 grade. Începând cu 27 februarie, vremea se va încălzi ușor și treptat, așa încât media temperaturilor se va apropia în timpul zilei de -2 grade, iar cea din cursul nopților se va situa între -14 și -12 grade.

Precipitațiile, predominant ninsori, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de două săptămâni, dar în majoritatea zilelor vor fi pe arii restrânse și nu foarte însemnate cantitativ.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax